BACK TO
TOP
Φορολογικά

Τεκμαρτό για τους μικρούς αγρότες χαμηλή φορολογία για οργανωμένους

Ωριµάζουν οι συνθήκες για ευνοϊκές αλλαγές στη φορολογία αγροτών, µε την κυβέρνηση να αντιλαµβάνεται το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει οι µνηµονιακές υποχρεώσεις του 2016, τόσο στα φορολογικά έσοδα όσο και στην ευρύτερη οργανωτική δοµή του αγροτικού χώρου. Το πρόβληµα που ξεκινάει από την αποσυσπείρωση των Οµάδων Παραγωγών, ως αποτέλεσµα του υψηλού συντελεστή µε τον οποίο φορολογούνται οι συµµετέχοντες σε συλλογικές προσπάθειες αγρότες, εκτείνεται σε όλο το φάσµα της αγροτικής οικονοµίας µε το «µαύρο χρήµα» να κερδίζει κατά κράτος κάθε νόµιµη οικονοµική δραστηριότητα.

Τεκμαρτό για τους μικρούς αγρότες χαμηλή φορολογία για οργανωμένους

2
1

Μέσα σ’ αυτό το κλίµα και πριν τα πράγµατα γίνουν πολύ χειρότερα, οι επιτελείς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονοµικών, επεξεργάζονται λύσεις οι οποίες θα «τρέξουν» πιθνανότατα από το 2019 και οι οποίες κινούνται σε δύο κατευθύνσεις:

α) ∆ραστική µείωση του φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα που συµµετέχουν σε συλλογικές προσπάθειες (Συνεταιρισµοί, Οµάδες Παραγωγών κ.α.)

β) Επανεξέταση της λύσης του τεκµαρτού εισοδήµατος, ως βάση υπολογισµού του φόρου για τους αγρότες µεσαίας εισοδηµατικής τάξης, οι οποίοι σήµερα είναι υποχρεωµένοι να τηρούν λογιστικά βιβλία.

Οι πληροφορίες της Agrenda λένε ότι τα θέµατα αυτά απασχολούν εδώ και καιρό το οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ τις τελευταίες ηµέρες αποτέλεσαν εκ νέου αντικείµενο συζήτησης στις επαφές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης µε αντιπροσωπείες των αγροτών µε αφορµή και τις εν εξελίξει κινητοποιήσεις.

Λέγεται µάλιστα ότι η κατεύθυνση που έχει δοθεί προς τους εργαζόµενους, είναι η από κοινού ανάθεση µελέτης η οποία να αναδεικνύει τα προβλήµατα, τόσο σε σχέση µε την παραοικονοµία που αναπτύσσεται λόγω υπερφορολογίας, όσο και της υστέρησης που παρατηρείται επίσης στα φορολογικά έσοδα.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

04-02-2018 14:17ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Συνεχίζουν και κάνουν εγκληματικά λάθη οι Διοικούντες. Λες και δεν θέλουν να το καταλάβουν ή λες και το κάνουν επίτηδες.... Τι να πει κανείς.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία