BACK TO
TOP
Φορολογικά

Όλο και πιο κοντά η επάνοδος στον τεκμαρτό φόρο των αγροτών

Εντείνονται οι διεργασίες για την επανεξέταση του καθεστώτος φορολογίας των αγροτών, µε την επάνοδο στο καθεστώς του τεκµαρτού να κερδίζει συνεχώς έδαφος. Αναγκαία θεωρείται επίσης η δραστική µείωση του φορολογικού συντελεστή για όσους συµµετέχουν σε συλλογικά σχήµατα (συνεταιρισµοί, Οµάδες Παραγωγών) προκειµένου να αντιµετωπιστεί η «µαύρη αγορά» και να εισπράξει τελικά κάτι και το ∆ηµόσιο.

Όλο και πιο κοντά η επάνοδος στον τεκμαρτό φόρο των αγροτών

5
1

Νέες πληροφορίες της Agrenda αναφέρουν ότι το θέµα χειρίζονται τα συναρµόδια υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονοµικών, Εργασίας), έχοντας αντιληφθεί ότι η καταβαράθρωση των κρατικών εσόδων, ελέω µνηµονίων, πρέπει µε κάθε τρόπο να ανακοπεί τώρα, προτού οδηγήσει σε οριστική έξοδο από το επάγγελµα τη µεγάλη µάζα των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής και αποδυναµώσει έτι περαιτέρω τις οργανωτικές οµάδες τους (συνεταιρισµοί, οµάδες κ.λπ.).

Για το ζήτηµα όπως αποκαλύπτει σήµερα η Agrenda πραγµατοποιήθηκε προ ολίγων ηµερών συνάντηση εργασίας των αρµόδιων υπουργών Βαγγέλη Αποστόλου, Κατερίνας Παπανάτσιου και Έφης Αχτσιόγλου, ούτως ώστε οι προωθούµενες αλλαγές, που σε κάθε περίπτωση, θα τρέξουν, µετά τον Αύγουστο, να συνδυάσουν ένα «κοκτέιλ» ελαφρύνσεων, που θα περιλαµβάνει τους συντελεστές φόρου, αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ).

Την ατζέντα των συζητήσεων επιβεβαίωσε µε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισµών Ιεράπετρας Νίκος ∆ασκαλάκης, που την ηµέρα της επίµαχης σύσκεψης βρέθηκε στη Βάθη, για έτερη συνάντηση µε συνεταιριστές.

Ολόκληρο το δημοσίευμα

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

07-02-2018 15:53Γιωργος

"έχοντας αντιληφθεί ότι η καταβαράθρωση των κρατικών εσόδων" Απο το παραπανω καταλαβαινω οτι δεν πληρωνουν φορους οι αγροτες αρα τα κρατικα εσοδα εχουν πεσει.. "προτού οδηγήσει σε οριστική έξοδο από το επάγγελµα τη µεγάλη µάζα των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής και αποδυναµώσει έτι περαιτέρω τις οργανωτικές οµάδες τους " Απο αυτο παλι καταλαβαινω οτι η υπερφολογηση διωχνει τον κοσμο απο την αγροτικη παραγωγη!! Αρα τι απο τα 2 ισχυει?? Προσωπικα θεωρω οτι η φοροι στους αγροτες ειναι μεγαλοι, αλλα αν ειναι στους αγροτες μεγαλοι, τι να πουν οι υπολοιπες επιχειρησεις που δεν εχουν επιδοτηση, δεν εχουν αφορολογητο, δεν εχουν μειωμενο εφκα και δεν εχουν ΕΡΓΟΣΗΜΟ... Θα ελεγα οτι ειναι ανοητο να μιλουν για μειωμενα εσοδα, αντιθετως με τον ενα (φορολογια) ή με τον αλλο (εργοσημα) τροπο, τα εσοδα ειναι υπεραυξημενα σε σχεση με το τεκμαρτο... Τωρα βεβαια αν το τεκμαρτο παει στο Θεο, σιγουρα εκει δε θα μπορει να αποφευχθει ο φορος, ομως τοτε σιγουρα θα διωξουν τον κοσμο απο τα χωραφια, γιατι λιγοτερα στρεμματα δεν μπορουν να δηλωσουν.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία