BACK TO
TOP
Φορολογικά

Φωτεινή Αραμπατζή: Λιγότεροι φόροι για ανάταξη της πρωτογενούς παραγωγής

Το Νομό Γρεβενών επισκέφθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ως Περιφερειακή Τομεάρχης Δυτικής Μακεδονίας του κόμματος με στόχο τη χαρτογράφηση των προβλημάτων της περιοχής και την επικαιροποίηση και εξειδίκευση του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας με βάση τα Τοπικά και Περιφερειακά χαρακτηριστικά.

Αραμπατζή: Καίριο πλήγμα στους αγρότες ο συμψηφισμός στο πετρέλαιο

2
0

Η κ. Αραμπατζή κατά την πρώτη επίσκεψή της στο Νομό, είχε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Γρεβενών με την Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου και τον Εμπορικό Σύλλογο, άκουσε τα προβλήματα, που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και ειδικά των Γρεβενών, επαναλαμβάνοντας το τρίπτυχο της πολιτικής της ΝΔ για:

-Λιγότερους φόρους 

-Λιγότερες δαπάνες

-Γενναίο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική φορολόγησης υπενθύμισε τη θέση του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των συντελεστών φορολόγησης από το 29% στο 20% μεσοσταθμικά σε 2 χρόνια. 

Ευρύτατος ήταν ο διάλογος, που ακολούθησε στη σύσκεψη με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων, των Δ.Σ. Ενώσεων και Συλλόγων των Γρεβενών

Η Τομεάρχης  Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 9% για εισόδημα μέχρι 10.000 Ευρώ για μισθωτούς και αγρότες και την επεξεργασία γενναίων κινήτρων για την ενθάρρυνση των παραγωγών να συμμετέχουν και να παραδίδουν το προϊόν τους στις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών.

«Κλειδί για την ανάταξη της αγροτικής οικονομίας αποτελεί το «χτίσιμο» συλλογικοτήτων, με ωφέλειες τόσο στις οικονομίες κλίμακος και στην ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής δύναμης, διάθεσης και τιμών των προϊόντων όσο και στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, όπου η χώρα μας υπολείπεται», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε ότι πρωτεύουσας σημασίας για τη ΝΔ  είναι και η ταχύτατη και στοχευμένη ποιοτικά και στρατηγικά αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020), η ισχνή, επιδοματική και τυχοδιωκτική απορρόφηση των κονδυλίων του οποίου από την παρούσα Κυβέρνηση, στερεί πολύτιμα κεφάλαια από την αγροτική οικονομία.  Αποκορύφωμα το «φιάσκο» με τα προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας και ο τρόπος διανομής της εξισωτικής, που έπληξε καίρια και τους κτηνοτρόφους των Γρεβενών.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν και για το ζήτημα της απίστευτης κωλυσιεργίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής της Φέτας, που στερεί ήδη τη χώρα από τη διαπραγματευτική διαδικασία για την απαλοιφή της περιορισμένης προστασίας της φέτας στη συμφωνία CETA. 

Η Σερραία βουλευτής επισκέφθηκε και τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαυίδ ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας ήταν η επίσημη προσκεκλημένη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) και της (ΔΗΜΤΟ) Γρεβενών, παρουσία των μελών και των φίλων του κόμματος. 

Στον χαιρετισμό της, άσκησε σκληρή κριτική στις υφεσιακές πολιτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το αντιαναπτυξιακό και επιδοματικό αποτύπωμά τους και την προσπάθεια της να καλύψει την αποτυχία της με απέλπιδες προσπάθειες διχασμού της Αντιπολίτευσης.

«Το επιχείρησαν με το Σκοπιανό, διακυβεύοντας ένα μείζον εθνικό ζήτημα με μοιραίους χειρισμούς «σαλαμοποίησης» του και αναγάγοντάς το σε πεδίο εσωκομματικής αντιπαράθεσης, το επιχειρούν τώρα και με τη Novartis, επιλέγοντας τη λάσπη, τη συκοφαντία και τις εξωθεσμικές συμπεριφορές. Πήραν την απάντησή τους στο Σκοπιανό με τα συλλαλητήρια και την θέση της ΝΔ «ότι δεν πρόκειται να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς». Θα το λάβουν και με τη Novartis. Η ΝΔ λέει « όλα στο φως», έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θέλει η αλήθεια να λάμψει» είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία