BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Στον Αραχωβίτη η μπάλα για αλλαγές στο νόμο περί συνεταιρισμών

Σε νέα φάση έντασης εισέρχονται οι σχέσεις µεταξύ των συνεταιριστών, την ώρα που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης διαβεβαιώνει για την πρόθεσή του να φέρει στη Βουλή, µέχρι τέλος του έτους, νέο νόµο για τους συνεταιρισµούς, χωρίς ωστόσο να δίνει στίγµα του προσανατολισµού που θα έχει αυτός ο νόµος.

4_araxwvitis-gia-mesa

9
0

Η ένταση, όπως όλα δείχνουν, ξεκινάει από τις υπόγειες διεργασίες του ΣΑΣΟΕΕ  και την προσπάθεια της ηγεσίας του, αφενός να µοιρασθεί µε τη γνωστή, ιδιωτικών συµφερόντων, εταιρεία του ΟΣ∆Ε την εκπροσώπηση στην Copa-Cogeca (Βρυξέλλες), αφετέρου να καπηλευθεί τη σχέση της µε τη Ν∆, επιδιώκοντας µάλιστα ρήγµατα σε συνεταιρισµούς µε «δεξιές» διοικήσεις.

Οι κινήσεις των «υπαλλήλων» όπως τους αποκαλεί η άλλη πλευρά, έχει κάνει τους διοικούντες της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, να κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους για επιβεβαίωση της προσέγγισης περί «δούρειου ίππου». Απευθύνει µάλιστα ερώτηµα προς τους ΣΑΣΟίτες, που, είτε παραπλανήθηκαν είτε εξαπατήθηκαν και προσδέθηκαν στο άρµα των ιδιωτών, τώρα που έπεσαν οι µάσκες, αισθάνονται δικαιωµένοι µε τις επιλογές τους; Και τι θα κάνουν για να ανακτήσουν τη χαµένη τους συνεταιριστική αξιοπρέπεια;

 Ανάµεσα στις σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι ήταν, όπως λέγεται, και η συνέντευξη Κοντού σε πολιτική εφηµερίδα µέσω της οποίας, ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να πει, ότι, εµείς εδώ είµαστε και όποιος επιθυµεί την ενότητα δεν έχει παρά να µας ακολουθήσει. Ανάλογη τρικυµία προκάλεσαν βέβαια και οι προσπάθειες «ανίχνευσης του εδάφους», από συνεταιιριστές µάλιστα που θέλουν να αυτοπροβάλλονται ως «οικουµενικοί», περί των διαθέσεων κάποιων που έχουν κάνει την επιλογή να είναι στη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, να «αλλαξοπιστήσουν» στο όνοµα, λέει, της ιδεολογικής τοποθέτησης! Κι όλα αυτά, ενώ ο Αραχωβίτης γράφει νέο νόµο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου μαζί με το περιοδικό Beer and Brunch

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία