BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Σε Αγροτική Σύμπραξη μετατράπηκε η Ένωση Ηρακλείου

Τη μετατροπή της Ένωσης Ηρακλείου σε Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη (Α.Ε.Σ.) αποφάσισε η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της συνεταιριστικής οργάνωσης την Κυριακή 6 Απριλίου. Επίσης ενέκρινε την αύξηση του δανεισμού της Ένωσης από την τράπεζα Πειραιώς κατά 1,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή ο νέος δανεισμός θα φθάσει τα 18,5 εκατ. ευρώ.

Βελτιώσεις στο νόμο περί συνεταιρισμών ζητούν οι ΕΑΣ Ηρακλείου και Μεσαράς

5
1

Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έδωσε η γενική συνέλευση στους συντάκτες του καταστατικού της ΑΕΣ μετοχές θα μπορούν να αγοράζουν αποκλειστικά και μόνο οι συνεταιρισμοί που ανήκουν ή μετείχαν στη δύναμη της ΕΑΣ Ηρακλείου. Καθένας συνεταιρισμός θα κληθεί να αγοράσει μετοχές, έστω κι αν έχει αποφασίσει να παραμείνει αυτόνομος. Έτσι, σύμφωνα με τα στελέχη της συνεταιριστικής οργάνωσης, διασφαλίζεται ότι η Ένωση δεν θα περάσει σε ιδιωτικά χέρια.

Όταν ολοκληρωθεί  το σχέδιο του καταστατικού, θα συγκληθεί η καταστατική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της Ένωσης για να πάρει τις σχετικές αποφάσεις και να ακολουθήσει η μετατροπή σε ΑΕΣ. (Ωστόσο, αν στο μέλλον οι τότε μέτοχοι της ΑΕΣ Ηρακλείου αποφασίσουν την είσοδο ιδιωτών, μπορούν να τροποποιήσουν σχετικά το καταστατικό της εταιρείας).

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της  Παρασκευής 11 Απριλίου η Ένωση Ηρακλείου καλεί τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών της δύναμης της σε ενημερωτική συνάντηση, σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 4015 (νόμος Σκανδαλίδη), καθώς θα χρειαστεί να κάνουν εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων.

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη γενική συνέλευση οι αντιπρόσωποι της Ένωσης Ηρακλείου είχαν αποφασίσει να μετατραπεί η συνεταιριστική οργάνωση σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, βάσει του νόμου Σκανδαλίδη. Όμως το σχήμα δεν «περπάτησε» καθώς δημιουργήθηκαν «φυγόκεντρες» δυνάμεις. Έτσι, μπροστά στο ενδεχόμενο η Ένωση να μετατραπεί σε μικρό σχήμα 100-500 φυσικών μελών, η γενική συνέλευση αποφάσισε, με εισήγηση της διοίκησης, τη μετατροπή της Ένωσης σε ΑΕΣ.

Στη  γενική συνέλευση μετείχαν οι παλιοί αντιπρόσωποι της Ένωσης Ηρακλείου, καθώς η θητεία τους έχει παραταθεί βάσει νόμου μέχρι τις 30 Απριλίου.

 

 

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

08-04-2014 08:56Μαρία Παρλαβάντζα

Σε περίπτωση που δεν το έχετε δει.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία