BACK TO
TOP
Οργανωτικά

«Καταστροφέας της ελληνικής κτηνοτροφίας ο Χατζηδάκης» για την ΠΟΓΕΔΥ

Για επιβεβαίωση των δυσοίωνων προβλέψεών της σχετικά με τις επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων στην εγχώρια αγορά γάλακτος κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).

«Επικίνδυνα χαμηλοί οι ρυθμοί απορρόφησης του ΕΣΠΑ», λέει η ΝΔ

0
0

Όπως αναφέρει η ΠΟΓΕΔΥ, «τα αποτελέσματα αυτής της αντιαναπτυξιακής πολιτικής του Χατζηδάκη είναι ήδη ορατά. Η τιμή του γάλακτος σε επίπεδο παραγωγού παρουσιάζουν πτώση κατά 4-5 % (όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη η τιμή γάλακτος έχει ανοδικές τάσεις και πολλές χώρες μας έχουν φτάσει ή κοντεύουν να μας ξεπεράσουν) και αυτό βέβαια στις περιπτώσεις που εξακολουθούν οι βιομηχανίες να αγοράζουν γάλα από τους παραγωγούς και δεν το προμηθεύονται από τις γειτονικές μας χώρες. Και φυσικά χωρίς κανένα όφελος για τον καταναλωτή!!!»

Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «καταστροφέα της ελληνικής κτηνοτροφίας» τον υπουργό Ανάπτυξης και του ασκεί σκληρή κριτική και για τις παρεμβάσεις που εξήγγειλε στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ έχει ως εξής:

 

«Κατά διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ο γνωστός Υπουργός Ανάπτυξης και στα πλαίσια υπεράσπισης της καταστροφικής του πολιτικής έφτασε στο σημείο να ισχυρισθεί, με μεγάλο θράσος, από του βήματος της Βουλής ότι είναι θύμα σκληρών συντεχνιακών επιθέσεων λόγω των «μεταρρυθμίσεων» που προωθεί. Ως Γεωτεχνικοί για τις συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονταν στην «έκθεση του ΟΟΣΑ» εκδώσαμε 14 Δελτία Τύπου και δικαιωθήκαμε  άμεσα από τις εξελίξεις για όλες ενστάσεις που εκφράσαμε αλλά και για την κριτική που είχαμε ασκήσει στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης. Και φυσικά τα αποτελέσματα αυτής της αντιαναπτυξιακής πολιτικής του Χατζηδάκη είναι ήδη ορατά. Η τιμή του γάλακτος σε επίπεδο παραγωγού παρουσιάζουν πτώση κατά 4-5 % (όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη η τιμή γάλακτος έχει ανοδικές τάσεις και πολλές χώρες μας έχουν φτάσει ή κοντεύουν να μας ξεπεράσουν) και αυτό βέβαια στις περιπτώσεις που εξακολουθούν οι βιομηχανίες να αγοράζουν γάλα από τους παραγωγούς και δεν το προμηθεύονται από τις γειτονικές μας χώρες. Και φυσικά χωρίς κανένα όφελος για τον καταναλωτή!!!

Αφού λοιπόν ο Υπουργός Ανάπτυξης  δρομολόγησε  με μεγάλη  «επιτυχία» τα μέτρα προστασίας του καταναλωτή  στα πλαίσια υλοποίησης της μελέτης του ΟΟΣΑ - ΙΟΒΕ, στη συνέχεια επέλεξε ένα ακόμη τομέα νευραλγικής  σημασίας για τη οικονομία της χώρας μας για να δοξασθεί. Τον τομέα του ΕΣΠΑ. Έτσι σε πρόσφατη συνέντευξή του για το ΕΣΠΑ ανέλυσε το μεγαλεπήβολο όραμά του για το ΕΣΠΑ. Ένα όραμα που είναι πάνω και από τον κυβερνητικό σχεδιασμό και τη κυβερνητική επιτροπή που ενέκρινε τα οργανογράμματα των Υπουργείων.

Έτσι ο καταστροφέας της ελληνικής κτηνοτροφίας που ετοιμάζεται να μεγαλουργήσει και στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, ανακοίνωνε καταστρατήγηση των κυβερνητικών αποφάσεων για ενσωμάτωση των διαχειριστικών αρχών στα  ανάλογα υπουργεία. Αυτός τις θέλει εκτός Υπουργείων για να υπάρχει μια «σχετική αυτονομία». Αλήθεια τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος όταν αναφέρεται σε υπηρεσίες που διαχειρίζονται πολύ μεγάλα οικονομικά μεγέθη; Υπάρχουν παραδείγματα που αυτή η αυτονομία ήταν αποτελεσματική ή εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον; Έχει σχέση αυτή η αυτονομία με τον τρόπο που θα γίνονται διάφορες αναθέσεις; Στη περίπτωση του γάλακτος είναι γνωστά τα συμφέροντα που εξυπηρετήθηκαν. Τώρα για ποια συμφέροντα μιλάμε;

Επίσης μίλησε  για ενσωμάτωση στη ΜΟΔ των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στις διαχειριστικές αρχές για να εξαλειφθούν οι μισθολογικές διαφορές. Αποτελεί μέγιστη πρόκληση όταν όλη η κοινωνία υποφέρει από μια πρωτοφανή αντιλαϊκή πολιτική, όταν σε εργαζόμενους και συνταξιούχους έχουν επιβληθεί δυσβάστακτα οικονομικά βάρη, αυτός να θέλει να δημιουργήσει μια νέα ελίτ Δημοσίων υπαλλήλων που θα αμείβονται πολύ καλύτερα από τους υπόλοιπους «πληβείους» Δημόσιους υπαλλήλους. Προφανώς για το συγκεκριμένο υπουργό το ενιαίο μισθολόγιο δεν υφίσταται. Η βασική δηλαδή απαίτηση της τρόικας είναι άνευ σημασίας για τον Υπουργό που μετέτρεπε σε προαπαιτούμενο ότι εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των δανειστών μας.

Όσο αφορά τις ικανότητες των «στελεχών» της ΜΟΔ, τον «αμερόληπτο» τρόπος  πρόσληψής τους και την αξιοκρατία στις επιλογές νομίζουμε ότι είναι θέματα ευρέως γνωστά και δε χρειάζεται επιπλέον σχολιασμός. Όπως είναι ευρέως γνωστό ότι  διαχρονικά η διάσωση των αναπτυξιακών προγραμμάτων οφείλεται διαχρονικά στις προσπάθειες των Γεωτεχνικών υπαλλήλων των Υπουργείων - των αιρετών - των αποκεντρωμένων περιφερειών και όχι στις ικανότητες των «στελεχών» της ΜΟΔ. Εξ’ άλλου στο υπουργείο μας έχουμε ζήσει το φαινόμενο γυμναστές και θεολόγοι (δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους συγκεκριμένους επιστήμονες όταν δραστηριοποιούνται στον τομέα τους) να έχουν άποψη για την αγροτική ανάπτυξη.

Τέλος για τον τρόπο ανανέωσης του προσωπικού περιμέναμε κα κάνει μία και μόνο αναφορά: αδιάβλητες εξετάσεις στις οποίες να έχουν πρόσβαση όλοι όσοι έχουν εμπειρία με το αντικείμενο.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω προκύπτει το εξής συμπέρασμα:

Ο σκοπός του συγκεκριμένου υπουργού, που ενώ από του βήματος της Βουλής  μιλούσε για «συντεχνίες» μεταβλήθηκε σε προστάτη συντεχνιών είναι ένας:

Να φτιάξει ένα στρατό «πραιτοριανών» που θα αμείβονται πολύ καλύτερα από τους υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους και θα απολαμβάνουν και ένα διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο. Δηλαδή να φτιάξει ένα μηχανισμό ιδιαίτερα χρήσιμο για τις επόμενες εκλογές.

Προκαλεί πραγματικά λύπηση το γεγονός ότι ένας υπουργός που έχει θητεύει επί μακρόν στο κέντρο αποφάσεων της Ε.Ε., και από τον οποίον θα περίμενε κανείς να έχει μια συμπεριφορά διαφορετική από μικροπολιτικές συμπεριφορές περασμένων δεκαετιών να επιδεικνύει τέτοια νοοτροπία.

Τέτοιες συμπεριφορές όμως εξηγούν απόλυτα γιατί βρισκόμαστε στη σημερινή κατάσταση….

Τον ενημερώνουμε λοιπόν να ανησυχεί διότι του ετοιμάζουμε πολλά «suckles story»……»

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία