BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Με φόντο τα «προικιά» της ΚΣΟΣ οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο

Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Ιουλίου στην ΚΣΟΣ, η οποία έχει μετατραπεί σε Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη. Τη θητεία του ενδιαφέρεται να ανανεώσει ο σημερινός πρόεδρος Γιώργος Ξυλούρης.

Με φόντο τα «προικιά» της ΚΣΟΣ οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο

1
0

Ωστόσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία.  Αν η δήλωση αυτή είχε καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα απέναντι στους συνεταιριστές της ΕΑΣ Ηρακλείου που επιμένουν η Ένωση να έχει τον πρώτο λόγο στην ΚΣΟΣ ή αν πράγματι το εννοεί, θα φανεί από τις εξελίξεις.

Για την πενταμελή διοίκηση της ΚΣΟΣ πάντως είναι υποψήφιοι έξι αντιπρόσωποι, με τις θέσεις να φαίνονται μοιρασμένες (εκτός δραματικού απροόπτου) μία για καθεμιά από τις  τέσσερις πρώην Ενώσεις του νομού Ηρακλείου και την πέμπτη για μία συνεταιριστική οργάνωση από την Πελοπόννησο.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι τρεις που συμμετέχουν στην απερχόμενη διοίκηση (Ξυλούρης, Καραμπακάκης, Κόκκινος).

Αξίζει να επισημανθεί ότι στην ΚΣΟΣ συμμετέχουν ως μέτοχοι 14 συνεταιριστικές οργανώσεις,  με 19 ψήφους στη γενική συνέλευση. Η Ένωση Ηρακλείου έχει πέντε ψήφους,  ο συνεταιρισμός Κόφινα 2 ψήφους (βάσει του ποσοστού συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΣ) και από μία ψήφο έχουν οι πρώην Ενώσεις Πεζών, Μεσαράς, Ιεράπετρας, Σητείας, Ρεθύμνης, Μυλοποτάμου, Σταφιδική Χανίων, Νεμέας, Κιάτου, Κορίνθου, Ξυλοκάστρου και Βόχας.

 

Οι υποψήφιοι

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι για τη διοίκηση της ΚΣΟΣ είναι:

Γκόλιας Βασίλειος (Ξυλόκαστρο)

Καραμπακάκης Νικόλαος (Μεσαρά)

Κόκκινος Γιάννης (Πεζά)

Ξυλούρης Γιώργος (Κόφινας – Μονοφάτσι)

Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος (Κιάτο)

Στρατάκης Ανδρέας (Ηράκλειο)

 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις  ο Γιώργος Ξυλούρης είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν σε ήρεμο κλίμα, ομαλά, καθώς το ενδιαφέρον όλων έχει επικεντρωθεί στην αύξηση της παραγωγής της σταφίδας.  Ο κ. Ξυλούρης είπε ότι προς το παρόν στόχος του είναι να αναδειχθεί στη διοίκηση της ΚΣΟΣ και δεν απέκλεισε το ενδιαφέρον του για την προεδρία

Ο Ανδρέας Στρατάκης είπε ότι στόχος του είναι να εκπροσωπήσει επάξια τα συμφέροντα των παραγωγών της Ένωσης Ηρακλείου η οποία συμμετέχει στην ΚΣΟΣ σε ποσοστό 26,37%  (2,5 εκατ. ευρώ) επί του μετοχικού κεφαλαίου. «Η σωστή εκπροσώπηση μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε θέση, χωρίς να αποκλείω τίποτα» πρόσθεσε ο κ. Στρατάκης.

Πέλλα Λασηθιωτάκη

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία