BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στην Αθήνα οι ροδακινοπαραγωγοί για τη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών

Εκπρόσωποι ροδακινοπαραγωγών από τη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται στην Αθήνα, προκειμένου την Τρίτη 19 Αυγούστου να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, στις 10:30 το πρωί, στο υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις ελληνικές εξαγωγές με προορισμό τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στην Αθήνα οι ροδακινοπαραγωγοί για τη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών

1
0

Οι ροδακινοπαραγωγοί αργότερα το μεσημέρι θα έχουν συναντήσεις και με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και με στελέχη του Σύριζα το απόγευμα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση το υπουργείου Εξωτερικών, στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στις διμερείς εμπορικές μας σχέσεις με τη Ρωσία καθώς και οι δυνατότητες εξεύρεσης νέων αγορών .

Από την πλευρά τους οι ροδακινοπαραγωγοί τονίζουν την ανάγκη οι υπεύθυνοι των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εξωτερικών να κινηθούν δυναμικά και άμεσα, ώστε να διασφαλίσουν επιπρόσθετα κονδύλια από την ΕΕ ως αποζημίωση για τη ζημιά που έχουν υποστεί με το ρωσικό εμπάργκο.

Ο πρόεδρος Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι οι ροδακινοπαραγωγοί στηρίζουν την κυβέρνηση, σε κάθε μορφής διεκδίκηση σε επίπεδο ΕΕ, και επισημαίνει ότι μπορεί η σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν για τα ευπαθή προϊόντα μετά το ρωσικό εμπάργκο να μην αναφέρεται στα ροδάκινα και στα νεκταρίνια, αλλά - όπως είπε - ενόψει του ειδικού κανονισμού, που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή για τα προϊόντα αυτά, απαιτείται εγρήγορση και σκληρή διαπραγμάτευση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννακάκης επεσήμανε ότι η διάθεση ροδάκινων σε κοινωφελή ιδρύματα δεν λύνει το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το ρωσικό εμπάργκο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι ακατόρθωτο να διατεθούν ακόμα και 700 τόνοι εντός 20ημέρου στα κοινωφελή ιδρύματα.

«Μπορεί κάποιος να μας πει τι θα γίνει με τις 10.000 τόνους αδιάθετου προϊόντος στις αποθήκες μας, αλλά και που θα πάνε ποσότητες άνω των 15.000 τόνων συνολικά που βρίσκονται ασυγκόμιστα στα δέντρα», αναρωτήθηκε.

Ακόμα, επεσήμανε ότι όσοι δεν είναι οργανωμένοι σε ομάδες παραγωγών, - κυρίως στους νομούς Ημαθίας και Κοζάνης - δεν έχουν τη δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων τους σε κοινωφελή ιδρύματα, με αποτέλεσμα να πλήττονται ολοκληρωτικά.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία