BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Χρονοβόρος ο τρόπος έκδοσης αδειών για τους παραγωγούς λαϊκών

Αντιπαραγωγικό και χρονοβόρο χαρακτηρίζει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών τον τρόπο έκδοσης και θεώρησης των παραγωγικών τους αδειών.

Νομοθετικό κενό μπλοκάρει την έκδοση νέων αδειών παραγωγών στις λαϊκές

0
0

Σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία ενημερώνει τους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών ότι ξεκίνησε η λειτουργία των Τριμελών Επιτροπών στους Δήμους και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν αίτηση για την έκδοση Βεβαίωσης Τριμελούς Επιτροπής για Θεώρηση ή Έκδοση Αδείας συνοδευόμενη από πλήθος δικαιολογητικών.

Σημειώνεται επίσης ότι «ο νέος Νόμος 4264|2014 και η Υπουργική Απόφαση Α2-707|2014 ενισχύουν στο έπακρο την γραφειοκρατία, αφού από τις διατάξεις προκύπτει ότι πρέπει να κατατίθενται τα ίδια δικαιολογητικά 2 και 3 φορές, για να θεωρεί η ίδια άδεια, ενώ θα αρκούσε μόνο το Έντυπο της Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ-ΟΠΕΚΕΠΕ) και Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας (ΕΛΓΑ), που είναι και το πλέον έγκυρο δικαιολογητικό, αφού προκύπτουν όλα τα στοιχεία αναγνωρισμένα από το επίσημο Κράτος και την Ευρώπη».

Οι παραγωγοί - πωλητές λαϊκών αγορών δηλώνουν ότι «ο αγώνας συνεχίζεται με καθημερινές συναντήσεις και συσκέψεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και τους Αρμόδιους Φορείς».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία