BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Παραλαβές οινοστάφυλων μόνο από μέλη της ΕΑΣ Πεζών από 2 Σεπτέμβρη

Αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές αλλά και κυρώσεις σε όσους τις παραβούν, θέτει φέτος η Ένωση Πεζών στην παραλαβή των οινοστάφυλων. Η Ένωση Πεζών ανακοίνωσε τον προγραμματισμό της για την παραλαβή των οινοστάφυλων και έδωσε σαφείς οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα τα προσκομίζουν οι αμπελουργοί.

Τον βηματισμό της στο αύριο αναζητά η σύμπραξη των Πεζών

1
0

Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου ξεκινά από το οινοποιείο η παραλαβή σταφυλιών  ποικιλιών Βιλάνα, Κοτσιφάλι, Μαντηλάρι, Ραζακί.

Η παραλαβή των ποικιλιακών σταφυλιών θα γίνεται ως εξής:

Ερυθρά ποικιλιακά: κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. (Syrach, Sav.Caberne, Merlot, Murverde, Grenach Rouge, Μοσχάτο Μαύρο) 

Λευκά ποικιλιακά: κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη. (Θραψαθήρι, Αθήρι, Δαφνί, Sav.Blank, Βιδιανό, Ασύρτικο, Μοσχάτο Λευκό, Μαλβαζία)

Οι τιμές που θα δοθούν για αυτές τις ποικιλίες θα αφορούν τα σταφύλια που θα έλθουν τις συγκεκριμένες ημέρες διαφορετικά θα πληρωθούν ως κοινά (βιλάνα – κοτσιφάλι).

Η παραλαβή οινοσταφύλων θα γίνεται από 8.30 πμ έως τις 7.00 μμ

Όλα τα σταφύλια θα βαθμομετρούνται

Η παραλαβή των οινοσταφύλων θα γίνει με ποιοτικά κριτήρια ως εξής:

ΚΡΙΤΗΡΙΑ Α’  ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΒΙΛΑΝΑ  Βαθμός Μπωμέ από 11 (συμπεριλαμβανομένου) και πάνω

ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ Βαθμός Μπωμέ 12,3 (συμπεριλαμβανομένου) και πάνω

ΜΑΝΤΗΛΑΡΙ Βαθμός Μπωμέ 10,5 (συμπεριλαμβανομένου) και πάνω

ΡΑΖΑΚΙ Βαθμός Μπωμέ από 11 (συμπεριλαμβανομένου) και πάνω

Ποικιλιακά Λευκά: Βαθμός Μπωμέ 11,5(συμπεριλαμβανομένου) και πάνω

Ποικιλιακά Ερυθρά: Βαθμός Μπωμέ 12,5(συμπεριλαμβανομένου) και πάνω

Προέλευση σταφυλιών η ζώνη των Πεζών

Σταφύλια υγιή, χωρίς σαπίλα και ασθένειες

Μεταφορά με κιβώτια

Τρυγητός ημέρας

Σταφύλια που δεν θα πληρούν έστω και ένα από τα παραπάνω κριτήρια θα κατατάσσονται στην κατηγορία Β και θα πληρωθούν με το βαθμό.

Για τις Β’ κατηγορίες σταφυλιού που μεταφέρονται χωρίς κλούβες η τιμή θα μειώνεται κατά 1,5 λεπτό/κιλό. Επιπλέον η τιμή θα μειώνεται 0,3 λεπτά/κιλό  για κάθε δέκατο βαθμού κάτω από τη βάση της ποικιλίας του.

Σταφύλια κάτω των 9,5 βαθμών δεν θα παραλαμβάνονται ή θα πληρωθούν με πολύ χαμηλή τιμή (50% της χαμηλότερης τιμής)

Σταφύλια μη υγιή (σάπια, χολεριασμένα) δεν θα παραλαμβάνονται.

Μόνο από συνεταίρους μέλη της

Η Ένωση θα παραλαμβάνει  ΜΟΝΟ από τους συνεταίρους μέλη της.

Όσοι είναι συνεταίροι αλλά η δήλωση αμπελοκαλλιέργειας είναι στο όνομα του/της συζύγου θα πρέπει πριν τη προσκόμιση να το δηλώσουν στα γραφεία της Ένωσης.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος φέρει σταφύλια τρίτων στο όνομά του, θα διακόπτεται η παραπέρα συγκέντρωση από τον εμπλεκόμενο και οι προσκομισθείσες ποσότητες θα πληρωθούν σε χαμηλότερες τιμές από τις τιμές που θα προσδιορισθούν, με επιφύλαξη της Ένωσης για κάθε άλλο δικαίωμα της, όπως και για οριστική διακοπή κάθε συναλλαγής στο μέλλον.. Πιστεύουμε ότι οι ίδιοι οι συνεταίροι  θα πρέπει να προστατεύουν την Οργάνωση από τέτοια φαινόμενα και να τα απορρίπτουν απομονώνοντας τα. Οπωσδήποτε δε η Οργάνωση θα προβεί μετά το τέλος της συγκομιδής σε ειδικούς ελέγχους βασιζόμενη στην επεξεργασία των σχετικών στοιχείων.

Οι τιμές θα προσδιοριστούν στο τέλος της οινοποιητικής περιόδου με βάση την απόφαση 192/4-3-2009 της γενικής συνέλευσης για τις συναλλαγές των συνεταίρων.

Η διαδικασία (ροή) πληρωμής θα είναι παρόμοια (σταδιακή) με εκείνη της περσινής περιόδου, ευελπιστούμε  δε ότι θα ολοκληρωθεί συντομότερα και σε εύλογο χρόνο.

Σημειώνεται ότι για την παραλαβή των σταφυλιών προϋποτίθεται να είναι δηλωμένο το αμπελοτεμάχιο και η αντίστοιχη ποικιλία σε επικαιροποιημένη Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας στο Μητρώο.

(Άρα όσοι επικαιροποίησαν πέρυσι τη Δήλωση και δεν έχουν μεταβολή στην αντιστοιχία αμπελοτεμαχίου ποικιλίας δεν χρειάζεται να προβούν σε νέα επικαιροποίηση)».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία