BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ευρωδικαστήριο ξαναπάει το πακέτο Χατζηγάκη

«Είναι δύσκολο να δώσουν πίσω χρήµατα οι αγρότες, η διαπραγµάτευση µε τις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά είµαι αισιόδοξος», ήταν τα λόγια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Καρασµάνη, σχετικά µε την άµεση ανάκτηση του «πακέτου» Χατζηγάκη από τους παραγωγούς, κατά την άτυπη συνάντησή του µε δηµοσιογράφους τη ∆ευτέρα 22 Σεπτεµβρίου.

Ευρωδικαστήριο ξαναπάει το πακέτο Χατζηγάκη

1
0
Ο υπουργός παρουσίασε τη νέα υπερασπιστική γραµµή από την ελληνική πλευρά, για την οποία ευελπιστεί πως θα ανατρέψει την υποχρέωση επιστροφής των εν λόγω αποζηµιώσεων. Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού ∆ικαστηρίου, σύµφωνα µε την οποία τα έτη 2008-2009 δόθηκαν αγροτικές ενισχύσεις ύψους 387,4 εκατ. ευρώ ασυµβίβαστες µε την κοινοτική νοµοθεσία.

Επίσης αυτές τις µέρες αναµένεται να κατατεθούν και ασφαλιστικά µέτρα για να µην εφαρµοστεί η απόφαση µέχρι να βγει το οριστικό πόρισµα.

Ωστόσο, δεν δίστασε να προσθέσει ότι µε τις παρούσες οικονοµικές συνθήκες οι αγρότες είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουν τα χρήµατα. Μάλιστα υπογράµµισε ότι «από βουλευτής το 2009 είχα επισηµάνει ότι τα µισά χρήµατα του λεγόµενου «πακέτου Χατζηγάκη» θα έπρεπε να καταβληθούν το 2008. Έγιναν λάθη και από την τότε κυβέρνηση αλλά και από την αντιπολίτευση». Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει «αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά για τη χώρα µας»

Υπό εξέταση τα de minimisΕξετάζεται, σύµφωνα µε πληροφορίες, κάποια από τα κονδύλια του πακέτου Χατζηγάκη να δεσµευθούν από το ταµείο de minimis, που αφορά αποζηµιώσεις για έκτακτες ανάγκες και το οποίο για την Ελλάδα ανέρχεται ετησίως στα 100 εκατ. ευρώ.
Σε αυτή την περίπτωση, η ανάκτηση των 400 εκατ. ευρώ θα γίνεται µέσω περικοπών κάθε χρόνο κάποιων κονδυλίων από το εν λόγω Ταµείο.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία