BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Καραμίχας: Οι κυβερνήσεις αδιαφορούν για τον αγροτικό τομέα

Κριτικός έναντι των εκάστοτε, όπως είπε, κυβερνήσεων εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, στις οποίες καταλόγισε αδιαφορία για τον αγροτικό τομέα, επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας.

«Ριφιφί» στις επιδοτήσεις ελέω χρεών στο Δημόσιο

2
0

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ εκτίμησε μάλιστα ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει και με τη σημερινή κυβέρνηση, γι’ αυτό και κάλεσε όσους εμπλέκονται στον ελαιοκομικό τομέα να συνεργαστούν ώστε να χαραχτεί από τη βάση η εθνική στρατηγική που χρειάζεται για την ανάπτυξή του.

Άλλο μεγάλο πρόβλημα υπογράμμισε ότι είναι η πολυδιάσπαση των δυνάμεων, το γεγονός ότι κάθε συνεταιρισμός σχεδόν και κάθε μεταποιητική επιχείρηση φτιάχνουν το δικό τους λάδι, αντί να ενωθούν, να συνεργαστούν και να καταφέρουν κάτω από μια κοινή ετικέτα να φτιάξουν ένα λάδι σε επαρκείς ποσότητες.

Ο Τζανέτος Καραμίχας ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν δίκτυα στην Αμερική, στην Κίνα και σε άλλες χώρες, που θέλουν να πάρουν λάδι από την Ελλάδα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν βρίσκουν τις ποσότητες που θέλουν. Πρότεινε λοιπόν να συνεργαστούν συνεταιρισμοί και ιδιώτες ώστε να είναι σε θέση να πετύχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα απ’ ότι σήμερα, όπως και να αποτρέψουν την πώληση του χύμα ελαιολάδου, γεγονός που χαμηλώνει τις τιμές εις βάρος των παραγωγών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία