BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Συνωστισμός στην Ένωση Ηρακλείου για τις εκλογές

Ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς η συμμετοχή στη διοίκηση της άλλοτε κραταιάς ΕΑΣ Ηρακλείου φαίνεται να αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για τους ενδιαφερόμενους, κάτι που αποδεικνύεται από το συνωστισμό υποψηφιοτήτων στα γραφεία της, ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Ιουνίου.

Κάλεσμα ΕΑΣΗ για εξαγωγές χωρίς μεσάζοντες

4
0

Ακόμη κι αν κάποιοι θεωρούν ότι ίσως στο άμεσο μέλλον τα οικονομικά δεδομένα διορθωθούν, δεν μπορεί να παραβλέπουν ότι με τα έσοδα από τις δραστηριότητές της σε κατάρρευση και τους ανθρώπους της να αναζητούν χρηματοδότηση επί ματαίω, ο δρόμος είναι δύσκολος.

Βέβαια για πολλούς η σπουδή Στρατάκη να επισπεύσει τις εκλογές, μάλλον δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία, αφού υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για λειτουργία της Ένωσης σε νέες βάσεις, υπό νέα διοίκηση.

Μήπως γίνεται προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος ώστε να «εξαφανιστούν» οικονομικά σκάνδαλα; Αυτό είναι ένα μόνο ερωτήματα που απασχολούν αγρότες της περιοχής και αρκετούς αντιπροσώπους, τα οποία αναμένεται να τεθούν και στη γενική συνέλευση της 14ης Ιουνίου.

Καταγγελίες για μαγειρέματα

Εντύπωση πάντως προκαλεί η επιστολή του μέλους της διοίκησης της Ένωσης Ηρακλείου Κώστα Καράτζη για αποκλεισμό του από την αντιπροσώπευση του συνεταιρισμού από τον οποίο προέρχεται, στη εκλογική συνέλευση της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης. Υπενθυμίζεται ότι ο  κ. Καράτζης εκφράζει χρόνια τώρα τις διαφωνίες του για τους χειρισμούς της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου. Πρόσφατα τις εξέφρασε μάλιστα και δημοσίως με σχετικό άρθρο του.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Καράτζη οι αντιπρόσωποι των μετοχών του συνεταιρισμού από τον οποίο προέρχεται αναδείχθηκαν χωρίς ο ίδιος αλλά και συγχωριανοί του, μέλη του συνεταιρισμού, να γνωρίζουν το παραμικρό. Ο ίδιος μάλιστα έμαθε μάλλον τυχαία για τα ονόματα των αντιπροσώπων του συνεταιρισμού, στο περιθώριο μίας συνεδρίασης της διοίκησης της Ένωσης Ηρακλείου, όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο, το Δ.Σ. και τα διευθυντικά στελέχη της Α.Ε.Σ.

Όπως και να χει το θέμα όλο αυτό το διάστημα γίνεται προεργασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων της εμπιστοσύνης τους, από υποψήφιους για το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ηρακλείου, ενώ ο πρόεδρος της ΑΕΣ Ανδρέας Στρατάκης μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Κρήτης και Αθήνας μπας και βρει τη λύση, που μόνο με ένα τραπεζικό ή έστω… φορολογικό «θαύμα» μπορεί να βρεθεί. Δεν χάνει όμως τις ελπίδες του. Ο κ. Στρατάκης μάλιστα νοσηλεύθηκε πρόσφατα σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε πιθανότατα από υπερένταση.

Τα προβλήματα είναι πολλά, πράγμα το οποίο αντιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας Κι αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να κλείνουν, σταδιακά, νευραλγικά τμήματα της Ένωσης Ηρακλείου. Οι εργαζόμενοι περιμένουν χρήματα από την ενεργοποίηση των περσινών δικαιωμάτων (ΟΣΔΕ) για να εισπράξουν μέρος των δεδουλευμένων τους κι ελπίζουν, μακροπρόθεσμα, η Ένωση να βρει ξανά το βηματισμό της.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία