BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Εθνική Επιτροπή Αγώνα γέννησε η σύσκεψη προέδρων στο Βόλο

Τη σύγκλιση νέας πανελλαδικής σύσκεψης την επόμενη Τρίτη, στην Αθήνα αυτή τη φορά, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας Εθνικής Επιτροπής Συνδικαλιστικού Αγώνα, ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των 27 οργανώσεων από όλη την Ελλάδα και η ΠΑΣΕΓΕΣ, που συναντιούνται σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Βόλου.

Εθνική Επιτροπή Αγώνα γέννησε η σύσκεψη προέδρων στο Βόλο

1
0

Με βάση το σχετικό ρεπορτάζ του Agronews, στην επόμενη σύσκεψη θα κληθούν όλοι οι νομοί της χώρας να στείλουν από 3 έως 5 αντιπροσώπους, οι οποίοι θα πρέπει απαραίτητα να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και από τη δεξαμενή των οποίων θα προκύψει η νέα Εθνική Επιτροπή, της οποίας το έργο θα κινηθεί σε δύο άξονες:

•πρώτον να καταστήσει σαφείς σε όλους τους αρμοδίους τις αντοχές του αγροτικού τομέα σε ό,τι αφορά τα θέματα της φορολογίας και του ασφαλιστικού και

•δεύτερον να επεξεργαστεί το περίφημο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του Αγροτικού Χώρου, το οποίο σήμερα αποτελεί μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ, αν και έχει εξαγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Η ισχύς της Εθνικής Επιτροπής Συνδικαλιστικού Αγώνα, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, θα ενδυναμώσει τη διαπραγματευτική δύναμη των αγροτών, ρόλο τον οποίο σήμερα διατηρεί αλλά δεν εξυπηρετεί η ΠΑΣΕΓΕΣ, ο πρόεδρος της οποίας συμφώνησε με τη συγκεκριμένη κίνηση, η οποία είναι πολύ σημαντική αυτή τη στιγμή όπως δήλωσε για να μην επιτευχθεί μια «πραγματική γενοκτονία των Ελλήνων αγροτών».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την «συνάντηση των 60» η ΠΑΣΕΓΕΣ, μιλά για ταύτιση απόψεων και κοινά συμπεράσματα σε ότι αφορά τα επικείμενα φορολογικά μέτρα, τα οποία όπως λέει χαρακτηριστικά οδηγούν σε «γενοκτονία των αγροτών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ:

Σε συνάντηση 60 εκπροσώπων από 27 Αγροτικές και Συνεταιριστικές Οργανώσεις που έγινε στην Ένωση Βόλου παρουσία του προέδρου και του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά από πολύωρη συζήτηση  για τα επικείμενα φορολογικά μέτρα, το κοινό συμπέρασμα ομόφωνα είναι ότι οδηγούμαστε σε γενοκτονία των αγροτών.

Γι’ αυτό το λόγο  αποφασίσθηκε ομόφωνα σύσκεψη όλων των Αγροτικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων της Χώρας στην Αθήνα, την Τρίτη 11 Αυγούστου προκειμένου να χαραχθεί κοινή και συντονισμένη δράση, κοινό συνδικαλιστικό πλαίσιο καθώς επίσης τη σύσταση Εθνικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής προκειμένου ν’αντιμετωπίσει τα δύσκολα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας.

Νωρίτερα το Agronews μετέδιδε

Μικρό καλάθι για τη σύναξη συνεταιριστών στο Βόλο

Χαμηλώνει ο πήχης,  όσο περνούν ώρες, σε σχέση με το αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου, συνάντηση των προέδρων συνεταιρισμών στο Βόλο.

Η ανταπόκριση της ΠΑΣΕΓΕΣ στην «πρόσκληση - τελεσίγραφο» που της απέστειλαν οι 17 συνεταιριστές (πρόεδροι οργανώσεων), μετά από σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη (Τετάρτη 29 Ιουλίου), μάλλον έχει αποδιοργανώσει τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας οι οποίο δείχνουν να περιορίζονται σε έναν σχεδιασμό ήπιων παρεμβάσεων για τα τεκταινόμενα στον αγροτικό χώρο.

Οι πληροφορίες θέλουν τους «συνδαιτυμόνες» που θα βρεθούν στο Βόλο την Τρίτη, να περιορίζονται σε συνεννοήσεις για κάποιες από κοινού συναντήσεις με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων εν όψει των προωθούμενων μέτρων για τους αγρότες και ενδεχομένως σε ένα συλλαλητήριο που θα εκφράσει την αγωνία του αγροτικού κόσμου για τις τελευταίες εξελίξεις.

Η κίνηση της Θεσσαλονίκης, της οποίας την πρωτοβουλία είχε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος (οικοδεσπότης της συνάντησης της Τρίτης), έδειξε σε πρώτη φάση, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την επιστολή των 17, αφενός να θέτει ευρύτερο θέμα εκπροσώπησης του αγροτικού χώρου, υπογραμμίζοντας την απαξίωση της ΠΑΣΕΓΕΣ και αφετέρου να αναζητά τρόπους και μέσα αντίδρασης των επαγγελματιών του αγροτικού χώρου για την αποτροπή των προωθούμενων φορολογικών και άλλων μέτρων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την πρωτοβουλία των 17 και την ανταπόκριση της Συνομοσπονδίας που «μούδιασε» τους εμπνευστές της στην Agrenda που κυκλοφορεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία