BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Υπό κρίση οι διοικήσεις οργανισμών, με πολλές αρμοδιότητες ο Μπόλαρης

Την παραίτηση όλων των διοικήσεων οργανισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ζητήσει ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ άρχισαν και οι πρώτες τριβές με τον αναπληρωτή Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος δεν δείχνει διατεθειμένος να μείνει με «κουρεμένες» αρμοδιότητες στην πλατεία Βάθη.

Υπό κρίση οι διοικήσεις οργανισμών, με πολλές αρμοδιότητες ο Μπόλαρης

0
0

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας μετά τον άλλον οι διοικητές των οργανισμών του υπουργείου υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, όχι απλά για να διευκολύνουν την πολιτική ηγεσία στη νέα κατανομή ρόλων, αλλά και επειδή έχει γίνει σαφές ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν αποτύχει στο έργο τους. Το όλο θέμα συνδέεται και με το γεγονός ότι πολλές από τις προηγούμενες διοικήσεις είχαν τη σφραγίδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που ως γνωστόν διετέλεσε επικεφαλής στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (ΥΠΑΠΕΝ) αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ειδικότερο θέμα φαίνεται να ανακύπτει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν τον υπουργό να είναι πλήρως απογοητευμένος από τη λειτουργία του σχήματος και να δηλώνει στους συνεργάτες του αποφασισμένος να φέρει πρόσωπα εγνωσμένης τεχνοκρατικής αξίας, τα οποία θα είναι σε θέση να ξαναβάλουν σε τάξη την υπόθεση των πληρωμών. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να γίνονται εκτεταμένες αλλαγές και στον ΕΛΓΟ Δήμητρα, όπου την εποπτεία αυτή τη φορά αναμένεται να έχει ο αναπληρωτής Μάρκος Μπόλαρης.

Παρότι, ως γνωστόν, ο νέος αναπληρωτής αποκαλείται από πολλούς ως «σώγαμπρος» στον ΣΥΡΙΖΑ, οι πληροφορίες τον θέλουν να μην κάθεται ήσυχα και να δείχνει αποφασισμένος να έχει ζωηρό ρόλο και λόγο στις σημαντικές αποφάσεις για τον αγροτικό χώρο. Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν τον κ. Μπόλαρη εκτός από τα μεγάλα ερείσματα στην κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας να έχει και τις «πλάτες» του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως λένε αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των ζητημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει αυτό τον καιρό το υπουργείο και θα ήθελε τα κρίσιμα θέματα να περνούν και από το «φίλτρο» του βορειοελλαδίτη πολιτικού, τα πολιτικά αντανακλαστικά του οποίου έχουν περάσει από πολλές εξετάσεις τα τελευταία χρόνια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία