BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Με τρία πλοία οι Κρητικοί στην Αθήνα χωρίς τρακτέρ

Με ένα πλοίο από τα Χανιά και δύο από το Ηράκλειο φτάνουν Αθήνα οι Κρητικοί, χωρίς τρακτέρ.

Με το βλέμμα στο συλλαλητήριο της 4ης Φλεβάρη οι Κρητικοί

2
0

Τις λίστες με τα στοιχεία των αγροτών και τα χρήματα για τα εισιτήρια όσων θα ταξιδέψουν το βράδυ της Πέμπτης με τα πλοία για Πειραιά, προετοιμάζουν οι επιτροπές αγώνα στα χωριά της Κρήτης, μετά τις τελικές αποφάσεις της παγκρήτιας συντονιστικής επιτροπής  για απόβαση και των Κρητικών στο Σύνταγμα.

Η προετοιμασία γίνεται με γρήγορους ρυθμούς, μετά την απάντηση που πήραν οι αγροτικές οργανώσεις από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τιμές εισιτηρίων με επιστροφή μόλις 20 ευρώ. «Η παρουσία της Κρήτης στο πανελλήνιο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα θα είναι μαζική και μαχητική» επεσήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Συγχρόνως δυναμώνουν τα μπλόκα στην Κρήτη και οι καταλήψεις των Δ.Ο.Υ. που γίνονται από άκρη σε άκρη του νησιού.  Στο νομό Λασιθίου οι αγρότες της Ιεράπετρας απέκλεισαν τη Δ.Ο.Υ και στη συνέχεια τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας γιαούρτι και αυγά στο κτίριο. Συγχρόνως συνεχίζεται το μπλόκο στο Οροπέδιο Λασιθίου. Στο Ηράκλειο συνεχίζεται επίσης ο αποκλεισμός της Δ.Ο.Υ. Στο μεταξύ, στο νομό Ρεθύμνης οι αγρότες απέκλεισαν εκτός από τη Δ.Ο.Υ και καταστήματα τραπεζών για να επιστρέψουν στο μπλόκο του Ατσιπόπουλου.  Επίσης, στα Χανιά οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται εκτός από την είσοδο του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος στους κόμβους Μεγάλα Χωράφια και Κλαδισός.

Η οργή των αγροτών για τους πολιτικούς που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι εμφανής καθώς, ως γνωστό, τους έχουν κηρύξει ανεπιθύμητους στο νησί. Με διάθεση σαρκασμού νεαροί αγρότες από το Ρέθυμνο προχώρησαν ακόμα και σε συμβολισμούς που συνοδεύτηκαν από ειρωνικά χαμόγελα των κατοίκων της πόλης: Κυκλοφόρησαν έχοντας μπροστά τους τρία γουρούνια βαμμένα σε χρώματα κυβερνητικών κομμάτων λέγοντας ότι πρόκειται για πολιτικούς που ζητούν ψήφο!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία