BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Παράσταση συνεταιριστών στη Βάθη για το επίμαχο Άρθρο 19

Συνθήκες πολιτικού εκβιασμού από τους κυβερνώντες καταγγέλουν οι συνεταιριστές, µε αφορµή την απόσυρση νύχτα από τη Βουλή του άρθρου 19 του νόµου 4015/11 που προστάτευε τους διοικούντες και τις περιουσίες των οργανώσεων, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 21 Μαΐου αποκλειστικά μαζί με το ειδικό ένθετο για τη Φυτοπροστασία.

Παράσταση συνεταιριστών στη Βάθη για το επίμαχο Άρθρο 19

3
0

Το θέµα τέθηκε µετ’ επιτάσεως σε συνάντηση αντιπροσωπείας συνεταιριστών (πρώην και νυν πρόεδροι Ενώσεων) µε συνεργάτες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις. Την ίδια ώρα, στο επίπεδο της ΠΑΣΕΓΕΣ γίνεται αγώνας να συµµαζευτεί η κατάσταση µε τα οικονοµικά της οργάνωσης και να ανοίξουν οι διαδικασίες για την ανασύνθεση του ∆.Σ. και την προκήρυµη εκλογών που θα βάλουν σε νέα τροχιά την οργάνωση.

Σε ότι αφορά στο θεσµικό πλαίσιο πάντως,  στα ψιλά γράµµατα, στο Άρθρο 50 µε τις καταργούµενες διατάξεις του νέου νόµου 4384/16 για τους αγροτικούς συνεταιρισµούς πέρασε «νύχτα» η κατάργηση του σχετικού Άρθρου 19 του παλιού νόµου 4015/11 βάσει του οποίου αναστέλλονται οι ποινικές και αστικές διώξεις εις βάρος των συνεταιριστών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία