BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Αγροτογέροντες και παλικάρια για κοινή συνεταιριστική πορεία

Στο δρόµο της κοινής πορείας επανέρχεται, τουλάχιστον µε βάση τα ανακοινωθέντα, η µερίδα αγροτοσυνεταιριστών που «ξεκόπηκε» αρχικά από την ΠΑΣΕΓΕΣ για να χαράξει αυτόνοµη πορεία, καθοδηγούµενη, ωστόσο αρχικά, από το σύστηµα διαχείρισης του ΟΣ∆Ε.

Αγροτογέροντες και παλικάρια για κοινή συνεταιριστική πορεία

0
0

Την Τρίτη 14 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη -ξενοδοχείο Porto Palace- όπου έλαβε χώρα νέα συνάντηση µε διευρυµένη σύνθεση, µετά την πρώτη στο ξενοδοχείο Αµαλία της Αθήνας, φαίνεται να επικράτησαν ψυχραιµότερες σκέψεις µε κάποιους εκ των συνδαιτυµόνων να θέτουν επιτακτικά θέµα επαναπροσδιορισµού και αναζήτησης προϋποθέσεων ενιαίας έκφρασης του συνεταιριστικού χώρου. Μεταξύ αυτών, οι κ.κ. Αλέκος Κοντός και Κώστας Λεπίδας, στη γνώµη των οποίων εισχώρησαν όλοι, µε πρώτους τους Νίκο Στεργίου και Χρήστο Γιαννακάκη.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αφήνει περιθώρια σύγκλισης µε την πρωτοβουλία του President (Πέµπτη 9 Ιουνίου), ώστε να αποφευχθεί η οριστική διάσπαση και διάλυση κατ’ ουσία του συνεταιριστικού κινήµατος. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι της Θεσσαλονίκης αναφέρουν χαρακτηριστικά «οµόφωνα συµφωνούµε στην ίδρυση ενός νέου και µοναδικού συνδέσµου εκπροσώπησης των συνεταιριζόµενων αγροτών».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης πραγµατοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη µε τη συµµετοχή εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεων απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Μετά από αναλυτικό διάλογο αποφασίστηκαν οµόφωνα τα παρακάτω:

«Οι παρόντες στην σηµερινή σύσκεψη, οµόφωνα συµφωνούµε στην ίδρυση ενός νέου και µοναδικού συνδέσµου εκπροσώπησης των συνεταιριζοµένων αγροτών και των συλλογικών τους οργανώσεων και εξουσιοδοτούµε µια επιτροπή να συζητήσει µε όλους τους εµπλεκόµενους µε έναν και µοναδικό σκοπό τη δηµιουργία του συνδέσµου αυτού». 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία