BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Παραδοχή για το σπόνσορα από το Χρήστο Γιαννακάκη

Προσπάθεια απεµπλοκής από τα δίχτυα ενός δαιµόνιου µηχανογράφου και µιας στενής παρέας ιδιωτών που κατάφερε να θέσει υπό την καθοδήγησή της, ένα σηµαντικό µέρος του εναποµείναντος δικτύου συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας µας, καταβάλλουν αυτές τις µέρες οι τελευταίες υγιείς δυνάµεις του χώρου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Η θέση Αντωνιάδη στη ΜΕΒΓΑΛ και ο Σκιαδάς του νέου Φορέα

2
0
∆εν είναι τυχαίο το γεγονός ότι της προσπάθειας αυτής ηγούνται οι πρώτοι εκ των συνεταιριστών που υπαγόρευσαν και υποστήριξαν το ιδιότυπο αυτό deal και βλέπουν τώρα τους συνεταιρισµούς να γίνονται «καµαριέρες» στο ίδιο τους το σπίτι. Τζανέτος Καραµίχας, Θωµάς Κουτσουπιάς και Νίκος Προκοβάκης, συγκαταλέγονται στα πλέον προβληµένα στελέχη του χώρου που έβαλαν πλάτη για την κοινοπραξία του ΟΣ∆Ε και αναγνωρίζουν τώρα το τεράστιο λάθος τους να εµπιστευθούν τους έχοντες το πάνω χέρι σ’ αυτή την υπόθεση.

Η υπό εξέλιξη διαδικασία για τη δηµιουργία του νέου φορέα των συνεταιρισµών, απηχεί ακριβώς αυτή τη διαµάχη. Από τη µια οι ιστορικές δυνάµεις του χώρου που παρά τα µεγάλα στραβοπατήµατά τους παραµένουν συνεπείς στις συνεταιριστικές αρχές και επιδιώκουν, έστω και µε µεγάλη καθυστέρηση την επανεκκίνηση κι από την άλλη, µια «παρεούλα» που γλυκάθηκε στα… σύκα του ΟΣ∆Ε και είναι έτοιµη να φάει και τα συκόφυλλα. Από τη µια οι υπέρµαχοι της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, µε την ελπίδα βέβαια ότι έχουν διδαχθεί από τα λάθη τους και παραµένουν συνεπείς στο όραµα του συνεργατισµού κι από την άλλη, οι εµπνευστές ενός Συνδέσµου που… όλα τα σφάζει και όλα τα µαχαιρώνει


Τίποτα πιο αποκαλυπτικό του τι πρεσβεύει ο εν λόγω «Σύνδεσµος», από την κυνική οµολογία του Χρήστου Γιαννακάκη, µέχρι πρόσφατα µέλους του ∆.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ και σήµερα νεροκουβαλητή του µηχανογράφου, που µε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, είπε µεταξύ άλλων, ότι «µε δεδοµένο ότι δεν προβλέπεται κρατική ενίσχυση και οι συνεταιρισµοί έχουν οικονοµικά προβλήµατα, χρειάζεται να βρεθούν χρηµατοδότες (βλέπε Κοινοπραξία), κατ’ αρχήν που είναι του ευρύτερου συνεταιριστικού χώρου, αλλά και να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια που µπορούν να χρησιµοποιηθούν για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων του φορέα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία