BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΑΣ Πεζών θα προχωρήσει, λένε οι δικηγόροι της

Το άνοιγμα της διαδικασίας που θα δώσει το «πράσινο φως» για την κρίσιμη διαπραγμάτευση που αφορά την τύχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου αφήνοντας να διαφανεί αχτίδα αισιοδοξίας.

Τον βηματισμό της στο αύριο αναζητά η σύμπραξη των Πεζών

1
0

Η Ένωση Πεζών διεκδικεί την υπαγωγή της στο καθεστώς του άρθρου 99 λόγω τραπεζικών κυρίως χρεών, ελπίζοντας σε θετική έκβαση της διαδικασίας για τη διάσωσή της.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη εκτελέστηκε το β’ στάδιο της διαδικασίας που προβλέπεται από το άρθρο 99 και στην ουσία ανοίγει το δρόμο, για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της Ένωσης, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να καταλήξουν σε συμφωνία.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν χρονικό όριο 4 μήνες, ενώ αν τελικά επιτευχθεί συμφωνία η διαδικασία θα προχωρήσει στο τρίτο στάδιο, όπου σύμφωνα με το άρθρο 99 προβλέπεται η δικαστική της επικύρωση.

Οι συνήγοροι της Ένωσης Πεζών κκ. Φ. Λαμπρινός και Α. Αργυριάζης εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία, σημειώνοντας ότι σχέδιο εξυγίανσης θα προχωρήσει.

Αυτό άφησε να διαφανεί το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία της Πέμπτης το 95% των πιστωτών δεν έκανε παρέμβαση, αφήνοντας το έδαφος να καλλιεργηθεί ένα θετικό κλίμα για τις διαπραγματεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο σημαντικό βήμα είχε γίνει στα μέσα του καλοκαιριού, οπότε και το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία ουσιαστικά προστατεύει την Ένωση και τα περιουσιακά της στοιχεία από διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία