BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Συνέντευξη Θανάση Τσαυτάρη στο Αγρόκτημα

Πηγή πλούτου αλλά και πολιτισμού υπήρξε για αιώνες η παραγωγή αλλά και επεξεργασία του μεταξιού για πολλές περιοχές της Ελλάδας, μία τέχνη που σήμερα φαντάζει περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, αφού από τη μία απαντά στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση του παγκόσμιου καταναλωτή για περισσότερες φυσικές υφαντικές ίνες, και από την άλλη δείχνει απόλυτα εναρμονισμένη με το παραγωγικό μοντέλο που επιδιώκει να ανακτήσει η χώρα. Διαβάστε σχετικό αφιέρωμα στο περιοδικό Αγρόκτημα που κυκλοφορεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda.

Συνέντευξη Θανάση Τσαυτάρη στο Αγρόκτημα

5
0
Το Αγρόκτημα, η νέα περιοδική έκδοση της Green Box, που ήρθε για να διηγηθεί τις ιστορίες των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την αγροτική παραγωγή, ταξιδεύει στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί και ανακαλύπτει τους θησαυρούς του, περιδιαβαίνει στους αμπελώνες του Αμύνταιου ψάχνοντας το μυστικό της επιτυχίας τους, ανηφορίζει στην Σπηλιά Κισσάβου για να δοκιμάσει το λαχταριστό τυρί Μπάτζιο από τους καλύτερους μάστορές του ενώ κατηφορίζοντας προς τον νότο συναντά στο δρόμο του τους “ρομαντικούς” του ακτινιδίου στο Δέλτα του Πηνειού και μάλιστα την τελευταία μέρα της φετινής συγκομιδής.

Ακόμη πιο νότια ο παραγωγός πορτοκαλιού Χαρίλαος Μακρής συστήνει στους αναγνώστες του Αγροκτήματος τον μαγευτικό, όπως λέει, τόπο του, τον κάμπο της Αργολίδας. Και μαζί με όλα αυτά, στον «Προορισμό» του μήνα για το Αγρόκτημα Δεκεμβρίου, η πυξίδα γράφει Μάνη, της ιστορίας, της πέτρας και της ελιάς αλλά και των ανθρώπων που έμαθαν να ζουν με τα λίγα που προσφέρουν τα χώματά τους.

Και αυτά είναι μόνο η αρχή, αφού στην ξεχωριστή πολυσέλιδη ενότητα υπό τον γενικό τίτλο «Δρώμενα» οι συντελεστές του Αγροκτήματος καταγράφουν όλη την πολιτιστική δραστηριότητα του μήνα Δεκεμβρίου που έρχεται και τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για θέατρο, σινεμά, μουσική και βιβλία αλλά και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα, συλλέγοντας φυσικά τις ιδέες τους για το επόμενο τεύχος, αφού το ταξίδι ποτέ δεν τελειώνει....
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία