BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στρατηγική επιλογή του ΘΕΣγη ο συνδυασμός κηπευτικών και δημητριακών

Οι ομαδικές προσπάθειες και τα συνεταιριστικά σχήματα που στηρίζονται σε υγιείς βάσεις, αποτελούν μονόδρομο για τους παραγωγούς του ΘΕΣγη, που επιλέγουν να συνδυάσουν κηπευτικά και δημητριακά, προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, μειώνοντας το επίπεδο των μονοκαλλιεργειών.

Στρατηγική επιλογή του ΘΕΣγη ο συνδυασμός κηπευτικών και δημητριακών

1
0

Αυτά, μεταξύ άλλων, σημειώθηκαν σε εκδήλωση του συνεταιρισμού, στην οποία παρουσιάστηκε η δραστηριότητα και η πορεία του ΘΕΣγη, ο τρόπος και το πλαίσιο λειτουργίας του αλλά και η νέα κατεύθυνση στην οποία κινείται συστηματικά πλέον.

Η ενημέρωση από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνεταιρισμού, παρουσία δεκάδων παραγωγών.

«Αντιλαμβανόμενοι τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στην ελληνική γεωργία» τόνισε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παναγιώτης Καλφούντζος και πρόσθεσε ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη η ανάγκη να διεκδικήσουμε μία δυναμική θέση στην παγκοσμιοποιημένη αλλά και ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή».

Σύμφωνα με τον ίδιο «Στη Θεσσαλία θα πρέπει να στραφούμε σε καλλιέργειες που απαιτούν ένταση εργασίας και όχι εκτάσεως. Στον ΘΕΣγη επιλέγουμε στρατηγικά να επεκταθούμε σε πιο δυναμικές καλλιέργειες, όπως είναι τα κηπευτικά. Ο συνδυασμός κηπευτικών και δημητριακών δίνει τη δυνατότητα στα μέλη μας να γίνουν πιο ανταγωνιστικά, μειώνοντας το επίπεδο των μονοκαλλιεργειών. Σήμερα δεν αρκεί πλέον να παράγουμε ατομικά και να στηριζόμαστε στην προώθηση των προϊόντων μας μέσω τρίτων. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η ένταξη σε συνεταιριστικά σχήματα, τα οποία στηρίζονται σε υγιείς βάσεις, λειτουργούν με απόλυτη διαφάνεια και επιχειρηματικό στρατηγικό σχεδιασμό, αποτελεί μονόδρομο. Για να πορευτούμε στο μέλλον μέσα από ομαδικές προσπάθειες είναι απαραίτητη η απομάκρυνση από λογικές του παρελθόντος και με σκληρή προσωπική και συλλογική δουλειά να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών μας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία