BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Με τις κατσούνες περιμένουν οι Κρητικοί τον Τσίπρα

Πολεμικό κλίμα αναμένεται να ξεσηκώσει η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο Κρήτης την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, με τον αγροτικό κόσμο του νησιού να ετοιμάζει «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό.

Με τις κατσούνες περιμένουν οι Κρητικοί τον Τσίπρα

2
0

Τα διοικητικά συμβούλια των αγροτικών συλλόγων της Κρήτης αποφάσισαν να δώσουν παγκρήτιο χαρακτήρα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μάλιστα, ο αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, καλεί τον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας και όλους τους πολίτες, να βρίσκονται σε εγρήγορση για πορεία διαμαρτυρίας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης, όπου θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 21 Σεπτεμβρίου, στις 17:00 το απόγευμα.

Η απόφαση σύμφωνα με την ανακοίνωση πάρθηκε μετά από κοινή σύσκεψη με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων της Κρήτης και θα έχει Παγκρήτιο χαρακτήρα. Η κατάσταση που έχουν περιέλθει όχι μόνο οι αγρότες της Ιεράπετρας αλλά ολόκληρος ο Ελληνικός λαός, απαιτεί να ακουστεί και η φωνή μας. Διαφορετικά θα υποστούμε σιωπηλά τη νέα κοροϊδία, αλλά και τις αντιλαϊκές συνέπειες των αποφάσεων για μας χωρίς εμάς. Είναι η ώρα να καταλάβουν ότι η κοροϊδία θα σταματήσει».


Το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης

Με ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη και τη συμμετοχή 16 υπουργών της κυβέρνησης ξεκίνησε στο Ηράκλειο το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης, η τρίτη κατά σειρά περιφερειακή διοργάνωση μετά τις αντίστοιχες στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Στο συνέδριο αναμένεται να τεθούν όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα του νησιού, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα του Βόρειου Οδικού Άξονα και του αεροδρομίου Καστελλίου, ενώ σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης, που είναι ο επίσημος διοργανωτής του συνεδρίου, σκοπός είναι «να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής και παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Σκοπός του συνεδρίου είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής και παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Μέσω της διαβούλευσης, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση, αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις, οι οποίες έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια, σηματοδοτώντας την μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης, στην εποχή της «δίκαιης ανάπτυξης».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, με την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου με την κεντρική εκδήλωση, η οποία θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο «Αστόρια», στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

-15:30 – 16:00 Προσέλευση

-16:00 – 16:15 Κήρυξη έναρξης συνεδρίου. Χαιρετισμοί: Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός- Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης

- 16:15 – 16:45 Εναρκτήρια ομιλία: Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης

-17:00 – 20:00 Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου) για την Παιδεία, την Έρευνα και την Οικονομία της Γνώσης.

Ομιλητές: Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου- Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Φωτάκης

Συντονιστής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή

 

- 17:00 – 20:00 Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου) για τις Υποδομές και τις Πολιτικές για την Υγεία.

Ομιλητές: Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός- Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης

Συντονιστής: Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Τομέα της Υγείας, Λάμπρος Βαμβακάς

 

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

- 10:00 – 10:30 Προσέλευση

- 10:30 - 13:30 Παράλληλη Πρωινή Συνεδρία (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου) για την Επιχειρηματικότητα, τα Χρηματοδοτικά Μέσα, τις Δημόσιες Επενδύσεις και την Αγροτική Ανάπτυξη.

Ομιλητές: Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου- Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης- Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας

Συντονιστής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης

 

- 10:30 – 13:30 Παράλληλη Πρωινή Συνεδρία (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου) για τον Τουρισμό, την Απασχόληση και την Ανάπτυξη της Υπαίθρου.

Ομιλητές: Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά- Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου- Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννης Τσιρώνης- Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Συντονιστής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λασιθίου, Πελαγία Πετράκη

 

-13:30 - 14:30 Διάλειμμα - Χρόνος για διμερείς συναντήσεις

-14:30 - 17:30 Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου) για την Στρατηγική στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον.

Ομιλητές: Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης- Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Συντονιστής: Αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Ενέργειας, Νικόλαος Καλογερής.

 

-14:30 – 17:30 Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου) για τις Υποδομές, τις Μεταφορές και τη Νησιωτικότητα.

Ομιλητές: Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης- Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής

Συντονιστής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης.

   

-17:30 - 18:30 Διάλειμμα - Χρόνος για διμερείς συναντήσεις

 

Κεντρική εκδήλωση – Συμπεράσματα Συνεδρίου (Κινηματοθέατρο «Αστόρια»)

-18:30 Προσέλευση

-18:50 Χαιρετισμός δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού

- 19:00 Ομιλία περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη

-19:30 Ομιλία πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Η ομιλία του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη για τις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης, την ώρα που στο κέντρο του Ηρακλείου θα διαδηλώνουν αγρότες, τα Εργατικά Κέντρα του νησιού, οι έμποροι και οι βιοτέχνες, αλλά και πλήθος επαγγελματικών κλάδων.

Σε διαφορετική συγκέντρωση θα συμμετάσχουν τα σωματεία εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, μεταξύ αυτών η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου κ.ά.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι κάτοικοι των περιοχών του Καστελλίου και της Πεδιάδας Ηρακλείου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχεδιαζόμενο έργο του νέου αεροδρομίου.

Μάλιστα, όπως έχουν ήδη προαναγγείλει, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ώστε να του επιδώσουν επιστολή με τις παραμέτρους που καθιστούν το έργο οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά επιζήμιο.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία