BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Καθυστερήσεις οδοιπορικών γεωτεχνικών στην Αιτωλοακαρνανία καταγγέλλει η ΠΟΓΕΔΥ

Καταγγελίες μελών της, Γεωτεχνικών που υπηρετούν στην Δ.Α.Ο.Κ. Αιτωλοακαρνανίας «σχετικά με αναιτιολόγητες και μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των οδοιπορικών εξόδων τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έχει δεχθεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).

1
0

«Οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονται στην αρμόδια για την πληρωμή υπηρεσία της Περιφέρειας (η οποία εκτελεί καθήκοντα της πρώην Υ.Δ.Ε.) η οποία με συνεχείς αναβολές, αναζητήσεις επιπλέον ή διαφορετικών δικαιολογητικών και επικαλούμενη διαφόρους κάθε φορά λόγους, αρνείται κατ’ ουσίαν να πράξει το υπηρεσιακό της καθήκον», επισημαίνει η ΠΟΓΕΔΥ, καλώντας την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία «να δώσει λύση στο θέμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ έχει ως εξής: 

Θέμα: «Πληρωμές οδοιπορικών εξόδων των Γεωτεχνικών της Δ.Α.Ο.Κ. Αιτωλοακαρνανίας».

Στην Ομοσπονδία έχουν γίνει καταγγελίες μελών μας, Γεωτεχνικών που υπηρετούν στην Δ.Α.Ο.Κ. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας σχετικά με αναιτιολόγητες και μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των οδοιπορικών εξόδων τους. 

Οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονται στην αρμόδια για την πληρωμή υπηρεσία της Περιφέρειας (η οποία εκτελεί καθήκοντα της πρώην Υ.Δ.Ε.) η οποία με συνεχείς αναβολές, αναζητήσεις επιπλέον ή διαφορετικών δικαιολογητικών και επικαλούμενη διαφόρους κάθε φορά λόγους, αρνείται κατ’ ουσίαν να πράξει το υπηρεσιακό της καθήκον.

Είναι περιττό να αναφέρουμε την δυσκολία με την οποία οι Συνάδελφοι ανταπεξέρχονται οικονομικά στις υπηρεσιακές μετακινήσεις, χρησιμοποιώντας ίδια μέσα και «δανείζοντας» ουσιαστικά την Περιφέρεια μέχρι να πληρωθούν τα έξοδά τους. Η άρνηση λοιπόν της συγκεκριμένης υπηρεσίας να πράξει το καθήκον της, δίνοντας ταυτόχρονα οικονομική ανάσα στους Συναδέλφους οι οποίοι περιμένουν επί μήνες να πληρωθούν τα έξοδά τους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά υπηρεσιακά αδιέξοδα και αδυναμία συνέχισης εκτέλεσης των υπηρεσιακών μετακινήσεων.

Καλούμε την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία να δώσει λύση στο θέμα αφού οι Γεωτεχνικοί δεν μπορεί να είναι όμηροι κανενός καρεκλοκένταυρου γραφειοκράτη. Η Ομοσπονδία περιμένει να βρεθεί λύση διαφορετικά θα εξετάσει όλες τις πτυχές του θέματος, τόσο σε επίπεδο πιθανών πειθαρχικών και άλλων ευθυνών, όσο και σε επίπεδο στήριξης κινητοποιήσεων των Συναδέλφων. Αν δεν μπορεί να βρεθεί άμεσα λύση τότε και οι Γεωτεχνικοί δεν μπορούν επ’ αόριστον να εκτελούν μετακινήσεις και η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε κήρυξη απεργίας – αποχής από αυτές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία