BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ολοταχώς για τρίτη τετραετία ο Μάμαλης

Ολοταχώς για την τρίτη θητεία στη θέση του προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ βαδίζει, όπως όλα δείχνουν, ο Σπύρος Μάµαλης, µιας και η απόλυτα ενδοτική του στάση τους αφήνει όλους ικανοποιηµένους.

Ολοταχώς για τρίτη τετραετία ο Μάμαλης

3
0

Πρώτον, την παράταξή του, τη Νέα ∆ηµοκρατία, από την οποία προέρχεται και η οποία θα έχει τη... χαρά, να τον δει πάλι πρόεδρο.

∆εύτερον, την κυβέρνηση που έχει βρει στο πρόσωπό του έναν άνθρωπο να κάνει τη δουλειά της στο δύσκολο χώρο των γεωτεχνικών.

Τρίτον, τον κλάδο των γεωτεχνικών που βλέπει επί των ηµερών του τις δουλειές, ειδικά γύρω από τα προγράµµατα να «αυγατίζουν».

Τέταρτον τον ίδιο, που δεν είχε δει ούτε στα καλύτερα όνειρά του ότι θα µπορούσε να είναι σχεδόν µια ζωή πρόεδρος στο Επιµελητήριο.


Όπως και να ‘χει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, οµαλά και µε κοινή γραµµή πλεύσης, παρά τις τεράστιες οικονοµικές δυσκολίες που αντιµετωπίζει το Επιµελητήριο, κύλησε η θητεία της 15µελούς διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ. Κατά κοινή οµολογία, η διαπαραταξιακή και διακοµµατική σύνθεση που επελέχθη στην αντίστοιχη προ τετραετίας εκλογική διαδικασία δούλεψε µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς ιδιαίτερες απώλειες και ζητήµατα. Είναι γεγονός ότι έγιναν αρκετά πράγµατα τα τελευταί χρόνια, αλλά παρ’ όλες τις προσπάθειες της διοίκησης, δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει η εικόνα παρακµής και απαξίωσης του Γεωτεχνικού Επιµελητηρίου.

Την κατάσταση, µάλιστα, φαίνεται να επιδείνωσε το πρόβληµα βιωσιµότητας που αντιµετωπίζει το ΓΕΩΤΕΕ, που ωστόσο παρά τα σφιχτά οικονοµικά του, καταφέρνει να καλύψει προς το παρόν τις ανάγκες του µε τη «συνδροµή», δηλαδή τις εισφορές των µελών του, ενώ το αποθεµατικό ύψους 2,5 εκατ. ευρώ είναι ακόµα άθικτο, αφού και οι εκλογές έχει προβλεφθεί να «χρεωθούν» στον προϋπολογισµό του έτους.

Αυτές τις µέρες, οι παρατάξεις δουλεύουν πυρετωδώς, προκειµένου να κλείσουν τα ψηφοδέλτια µέχρι τις 13 Μαρτίου, και τα στόµατα όλων παραµένουν κλειστά. Το σίγουρο είναι ότι επιχειρείται µια µεγάλη ανανέωση από νέους γεωτεχνικούς, που θέλουν να εµπλακούν µε τα θεσµικά προκειµένου να διορθώσουν όσα µπορούν στα κακώς κείµενα που διαπιστώνονται τα τελευταία χρόνια στο Επιµελητήριο. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν κάποια από τα εκλεγµένα µέλη του 15µελούς ∆ιοικητικού Συµβουλίου να µην κατεβαίνουν εκ νέου στην πρώτη γραµµή, αν και θα είναι στα ψηφοδέλτια ως αντιπρόσωποι. Στους µάχιµους ο πρόεδρος Σπύρος Μάµαλης και ο β’ αντιπρόεδρος Ευθύµης Σπυρίδης, οι οποίοι ποντάρουν σε τρίτη συνεχόµενη τετραετία, κάτι που δεν έχει επαναληφθεί στα χρονικά του ΓΕΩΤΕΕ. 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία