BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στο ΦΕΚ η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ΕΑΣ Νάξου

Η ανακοίνωση θα κοινοποιηθεί στον τύπο και σε όλα τα μέλη/μετόχους και τους παραγωγούς.

1
0

Τέλος στην υπόθεση που δημιουργήθηκε πέρσι μεταξύ της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΑΣ Νάξου), σε σχέση με την εμπορία της πατάτας βάζει το ΦΕΚ (Β΄ 1296/2018) που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 16 Απριλίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η απόφαση η Επιτροπή ανταγωνισμού ζητά από την ΕΑΣ Νάξου τα εξής:

Να αποδεχθεί τις προτεινόμενες δεσμεύσεις, με βάση το άρθρο 25 παρ. 6 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, από την ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΑΕΣ ΝΑΞΟΥ ή/και ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ), οι οποίες έχουν ως ακολούθως: (α) Το Δ.Σ. της ΑΕΣ ΝΑΞΟΥ θα εκδώσει άμεσα ανακοίνωση με το κάτωθι περιεχόμενο:

«1. Ανακαλούμε άμεσα και στο σύνολό της την από 24.11.2017 υπ’ αριθμ. 217/2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με την οποία ζητούσαμε από τους παραγωγούς να μην διαθέτουν πατάτα φθινοπωρινής καλλιέργειας σε ανθρώπους που θα τη διέθεταν εκτός Νάξου, καθόλο το περιεχόμενό της. Μετά την ανεπιφύλακτη ανάκληση αυτής, οι παραγωγοί είναι ελεύθεροι να διαθέτουν τις πατάτες φθινοπωρινής καλλιέργειας ακόμα και για διάθεση εκτός Νάξου χωρίς κανένα περιορισμό και χωρίς καμία συνέπεια ή κύρωση και ιδίως ως προς την απειλή προμήθειας του παραδιδομένου από τους παραγωγούς γάλακτος κατά το έτος 2018 στη μισή τιμή.

2. Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΣ δεν επιθυμούσε να στρεβλώσει τον ανταγωνισμό, ούτε πολύ περισσότερο να χειραγωγήσει τις τιμές στην αγορά πατάτας ή γάλακτος».

(β) Η Ανακοίνωση αυτή θα κοινοποιηθεί στον τύπο και σε όλα τα μέλη / μετόχους και τους παραγωγούς πατάτας και γαλακτοκομικών προϊόντων της ΑΕΣ ΝΑΞΟΥ με επιστολή ανάκλησης. Συγκεκριμένα, η ΑΕΣ ΝΑΞΟΥ θα δημοσιεύσει την ανωτέρω ανακλητική ανακοίνωση άμεσα στην ιστοσελίδα και στην εφημερίδα της, σε εφημερίδα ημερήσιας τοπικής κυκλοφορίας και θα την αναρτήσει σε εμφανή σημεία, όπου προσέρχονται οι παραγωγοί για τις δοσοληψίες τους.

(γ) Η ΑΕΣ ΝΑΞΟΥ δεσμεύεται να αποστείλει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού εντός δεκαπέντε (15) ημερών, από την κοινοποίηση του διατακτικού της, αποδεικτικά των ανωτέρω ενεργειών της.

(δ) Η ΑΕΣ ΝΑΞΟΥ δεσμεύεται, επίσης, ότι θα απέχει στο μέλλον από την έκδοση παρόμοιων αποφάσεων συμπεριλαμβανομένων συναφών συστάσεων και ανακοινώσεων), οι οποίες περιορίζουν ή νοθεύουν τον ανταγωνισμό.

2. Σε περίπτωση παράλειψης συμμόρφωσης με τις ως άνω αναληφθείσες δεσμεύσεις, οι οποίες καθίστανται υποχρεωτικές, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δύναται να επιβάλει πρόστιμο ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης προς τα ανωτέρω.

Δείτε εδώ την απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία