Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ: Ένταξη της φέτας στο πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής

Την ένταξη της φέτας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, όπως αυτό εφαρμόζεται μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) ζητάει με επιστολή της η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ από τον πρόεδρο της Ένωσης...

Παράταση για τα βοσκοτόπια ζητά η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ

0
0

Η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά ουσιαστικά την παρέμβαση του κ. Αγοραστού προς το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας ώστε μέσω της αποθεματοποίησης και της διανομής φέτας στους δικαιούχους του προγράμματος, να στηριχθεί το εθνικό προϊόν και ο υπό κατάρρευση κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας

Αναλυτικά η επιστολή της η Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε, το εν λόγω Ταμείο υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται δε με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας.

Οι Περιφέρειες, έχοντας μέσω του Υπουργείου Εργασίας που είναι η εποπτεύουσα αρχή, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του Προγράμματος, μπορούν και οφείλουν, εκτιμούμε, να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής κτηνοτροφίας, εντάσσοντας το προϊόν «σημαία», τη φέτα ΠΟΠ, στα βασικά προς διανομή αγαθά, ούτως ώστε να στηριχθεί την κρίσιμη αυτή περίοδο ο κλάδος, ο οποίος και αντιμετωπίζει τον ορατό πλέον κίνδυνο της ολικής κατάρρευσης.

Όπως και ο ίδιος έχετε με έμφαση επισημάνει, δεν μπορεί να υπάρξει φέτα, χωρίς την ελληνική αιγοπροβατοτροφία. Η πρότασή σας να αναλάβουν οι Περιφέρειες να διαχειριστούν το σύνολο των πόρων του ΠΑΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου είναι ίσως σωστή, σε ότι αφορά την κτηνοτροφία και τη φέτα όμως δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

Οφείλουμε να ενεργήσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Και στο βαθμό που οι Περιφέρειες μπορούν να παρέμβουν, θα πρέπει να οι όποιες κινήσεις προς το υπ. Εργασίας να έχουν απτό αποτέλεσμα σε άμεσο χρόνο».

Πρόεδρος Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ

Παύλος Σατολιάς

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire