BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Με 2 φακέλους οι κτηνοτρόφοι στη Βάθη για Διεπαγγελματική

Για τις 19 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews η επόμενη συνάντηση των φορέων εκπροσώπησης των αιγοπροβατοτρόφων (Ομοσπονδία Θεσσαλών Κτηνοτρόφων, ΠΕΚ, ΣΕΚ) με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής Φέτας.

Με 2 φακέλους οι κτηνοτρόφοι στη Βάθη για Διεπαγγελματική

1
0
Ένα μήνα μετά την προηγούμενη συνάντηση της 11ης Μαΐου, οι κτηνοτρόφοι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα προσέλθουν στη Βάθη με δύο διαφορετικούς φακέλους αφού όπως αναφέρουν «δεν έχει υπάρξει καμιά πρόοδο στις σχέσεις τους όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα».

«Αν δεν δεχτούν κάποιες προτάσεις που θα κάνουμε και δεν εγκρίνει τον φάκελό μας ο υπουργός θα πάμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», τονίζει στο Agronews αιγοπροβατοτρόφος που συμμετέχει στην προσπάθεια για την δημιουργία του ενός από τους δύο φακέλους τη Διεπαγγελματικής.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα της Διεπαγγελματικής αλλά και των μεγάλων μειώσεων στις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στις 31 Μάιου στη Θεσσαλονίκη. Εκεί οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν λύση από τον πρωθυπουργό φωνάζοντας συνθήματα «Πρωθυπουργέ δώσε λύση τώρα», «Σώσε τη Φέτα, Χανόμαστε». Από τα πυρά των κτηνοτρόφων δεν ξέφυγε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος κατηγορήθηκε για αδιαφορία και ανικανότητα ενώ με συνθήματα ζητήθηκε η παραίτησή του. 

Συγκεκριμένα τα αιτήματα των κτηνοτροφών όλο αυτό το διάστημα συνοψίζονται στα εξής:

  1. Έλεγχο της αγοράς γάλακτος από τον καταναλωτή με ισοζύγια σε Π.Ο.Π. και μη Π.Ο.Π. προϊόντα.
  2. Ανεξαρτητοποίηση του ΕΛΟΓΑΚ με συμμετοχή κτηνοτρόφων και τυροκόμων  στο Δ.Σ. και όχι με Δημόσιους Υπαλλήλους, όπως θέλει να νομοθετήσει το ΥΠΑΑΤ.
  3. Όσες γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομεία εισάγουν αιγοπρόβειο γάλα να μην παράγουν Π.Ο.Π. προϊόντα και δη φέτα.
  4. Αύξηση των προστίμων στους παρανομούντες με ποσοστό επί του τζίρου σε όσους κάνουν παραβάσεις σε Π.Ο.Π. προϊόντα και σε περίπτωση επανάληψης κλείσιμο του τυροκομείου ή της γαλακτοβιομηχανίας.
  5. Έγκριση άμεσα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Φέτας (ΕΔΟΦ), από το ΥΠΑΑΤ.
  6. Τοποθέτηση GPS και θέσπιση ηλεκτρονικού τιμολογίου σε όλα τα οχήματα μεταφοράς γάλακτος.
  7. Προσλήψεις από το ΥΠΑΑΤ τόσο στον ΕΛΟΓΑΚ όσο και στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών (ΔΑΟΚ).
  8. Άμεση κατανομή de minimis σε όλους τους παραγωγούς αιγοπρόβειου γάλακτος για την ραγδαία μείωση της τιμής όπως από την Ε.Ε. για στρεβλώσεις της αγοράς.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία