Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Συζητήσεις για έργα υποδομών στον Δήμο Ευρώτα

Η ενίσχυση της περιοχής με έργα υποδομών βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων των εκπροσώπων του Συριζα με τις δημοτικές αρχές του δήμου Ευρώτα.

Συζητήσεις για έργα υποδομών στον Δήμο Ευρώτα

3
0

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποίησαν στο δημαρχείο του δήμου Ευρώτα ο δήμαρχος, Δήμος Βέρδος, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, η πρόεδρος της Τ.Κ. Σκάλας, Ιωάννα Κούρλα και μέλη του δημοτικού συμβουλίου με τον βουλευτή Λακωνίας, Σταύρο Αραχωβίτη και μέλη της Ν.Ε. Λακωνίας του Σύριζα, σε επίσκεψη που έκαναν οι δεύτεροι στο Δημαρχείο, την Δευτέρα 2 Ιουλίου. Η ενίσχυση της περιοχής με έργα υποδομών βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν αρχικά λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την παράκαμψη των οικισμών Σκάλας και Βλαχιώτη και την κατασκευή νέας Γέφυρας του ποταμού Ευρώτα στην περιοχή. Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα προκειμένου να ενισχυθεί η περιοχή με έργα υποδομών.

 Ειδικότερα:

1.            Mέσω του ταμείου φυσικών καταστροφών του ΥΠ.ΕΣ μπορούν να εξασφαλιστούν 300.000 ευρώ για αποκατάσταση ασφαλτόστρωσης σε τμήματα που έχουν πληγεί από πρόσφατες θεομηνίες

2.            Σύντομα θα υπάρξει πρόγραμμα για την αντιπλημμυρική θωράκιση των δήμων, μέσω του οποίου ο δήμος δύναται να κατασκευάσει μικροφράγματα ανάσχεσης ροής (π.χ. στην περιοχή Βορβας, Λάκα, Γλυκόβρυση κ.λπ.)

3.            Ένταξη έργων αγροτικής οδοποιίας μικρής κλίμακας μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

4.            Συζητήθηκε η προκήρυξη του μέτρου 4.3.1 του ΠΑΑ για την μετατροπή του ανοιχτού δικτύου του ΤΟΕΒ σε κλειστό, όπως και την διαχείριση και εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων.  

Επίσης, ακολούθησε σύσκεψη με τοπική  ΚοινΣΕπ για την συμμετοχή της στο πρόγραμμα που σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας με το Γραφείο Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΘ για εγκατάσταση «ΑΤΜ»  (αυτόματου πωλητή) φυσικού χυμού σε σχολεία. Με την ενέργεια αυτή, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν με μικρό αντίτιμο τις ευεργετικές ιδιότητες του φρέσκου χυμού από τα εξαιρετικής ποιότητας πορτοκάλια της Λακωνικής γης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «φαίνεται πως η αξιοποίηση των διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων που αναπτύσσει η Κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τόσο μέσα από το «ΦιλόΔημος» που ήδη τρέχει, όσο και μέσα από άλλα προγράμματα από ΠΑΑ, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ  κ.λπ, μπορούν να βρεθούν λύσεις σε τοπικά προβλήματα ή και ζητήματα με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία