BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ενιαία φωνή για τους συνεταιρισμούς της Θεσσαλίας ζητά ο Ν. Πρίντζος

«Ο αγροτικός πληθυσμός, δείχνει γερασμένος, αν θα κοιτάξετε σε κάθε χωριό, θα διαπιστώσετε, ότι οι νέοι αγρότες, οι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με τη γεωργία, μέχρι 45 ετών δεν υπερβαίνουν το 10%- 15%. Ο αγροτικός κόσμος συρρικνώνεται και η συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού, ίσως ήταν επιθυμητή κάποτε όταν έφτανε το 40-45%».

printzos_farsala1

Χρήστος Διαμαντόπουλος

0
0

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα παρουσία εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεων.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανασύσταση του συνεταιριστικού κινήματος, ώστε η φωνή μας να είναι ενιαία στις συζητήσεις με τα θεσμικά όργανα».

Ο Βολιώτης συνεταιριστής, αφού διευκρίνισε πως «δεν τον ενδιαφέρουν τα αξιώματα, ούτε έχει πλέον πολιτικές ή συνεταιριστικές φιλοδοξίες, αλλά ως εκ των παλαιότερων συνεταιριστών της Θεσσαλίας θεωρεί υποχρέωση να αγωνιστεί για την ενότητα του συνεταιριστικού κινήματος» κατέθεσε τις σκέψεις του για το πώς θα επιτευχθεί αυτό: «Ποτέ δεν χάσαμε όταν ήμασταν ενωμένοι, κάτω από μία ενιαία σκέπη. Αφουγκραζόμενος την αγωνία των κατοίκων της υπαίθρου, βλέποντας την ερήμωση των χωριών και την ανασφάλεια των παραγωγών, αλλά ταυτόχρονα και την αγάπη τους για τον τόπο όπου ζούνε, αποφάσισα με τις γνωριμίες και την εμπειρία που διαθέτω, να κινητοποιηθώ» δηλώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: Πρέπει να πιέσουμε την Πολιτεία να ασχοληθεί περαιτέρω με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Όχι όμως με τις γνωστές, αλλά φοβάμαι αναποτελεσματικές πλέον μεθόδους των μπλόκων στους δρόμους και με εκβιασμούς, αλλά μέσα από έναν διαρκή και ειλικρινή διάλογο, με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις, τις οποίες θα συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί. Καλή είναι η κουβέντα που γίνεται για την ΚΑΠ, αλλά θεωρώ χρησιμότερη τη συζήτηση για τις ανάγκες της αγοράς, για το τι προϊόντα χρειάζεται, πώς θα πετύχουμε την περίφημη ποιότητα και θα μειώσουμε το κόστος παραγωγής».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία