BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Συμμαχία ADEA για την υπεράσπιση ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων

Στην υπεράσπιση και προώθηση των ευρωπαϊκών προϊόντων και του προτύπου παραγωγής τους αποσκοπεί η δημιουργία της Συμμαχίας για την Προάσπιση της Ευρωπαϊκής Γεωργίας (Alliance for the Defense of European Agriculture) – ADEA.

τυυυ_2019

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

23
0

Οι Ευρωπαίοι παραγωγοί επιθυμούν να επιβάλλεται τα γεωργικά προϊόντα διατροφής που εισάγονται στην ΕΕ να πληρούν ακριβώς τα ίδια πρότυπα που επιβάλλονται στους ευρωπαίους παραγωγούς.

Επιπλέον, πέραν των απαιτήσεων για την ασφάλεια των τροφίμων, επιθυμούν η ΕΕ να επικεντρωθεί περισσότερο στα κριτήρια περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας, κατά τη διαπραγμάτευση εμπορικών συμφωνιών με τρίτες χώρες.

Η Fruit Vegetables EUROPE (EUCOFEL), η ευρωπαϊκή ένωση που αντιπροσωπεύει την παραγωγή και το εμπόριο οπωροκηπευτικών στην ΕΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συναντήθηκε με παρόμοιες ευρωπαϊκές και εθνικές ενώσεις στον αγροτικό τομέα που ανησυχούν βαθιά για την εμπορική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 στις Βρυξέλλες. Εκεί ελήφθη η απόφαση για τη δημιουργία της «Συμμαχίας για την Προάσπιση της Ευρωπαϊκής Γεωργίας (Alliance for the Defense of European Agriculture - ADEA)».

Η Συμμαχία είναι φιλοευρωπαϊκή και καλεί για υποστήριξη από πλευράς των νέων βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρακινώντας τους να υπερασπιστούν και να προωθήσουν τους ευρωπαίους αγρότες και προϊόντα και να εξασφαλίσουν ισότιμους όρους στις εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Fruit Vegetables EUROPE (EUCOFEL), κ. Juan Marín, «Η Συμμαχία θέλει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και μια ΕΕ που να επιμείνει ώστε όλες οι εισαγωγές γεωργικών προϊόντων διατροφής να πληρούν ακριβώς τα ίδια πρότυπα που επιβάλλονται στους ευρωπαίους παραγωγούς", Πέραν αυτών των απαιτήσεων για την ασφάλεια των τροφίμων, η ΕΕ πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στα κριτήρια περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας κατά τη διαπραγμάτευση εμπορικών συμφωνιών με τρίτες χώρες».

Η Συμμαχία απαιτεί συλλογικά:

- Η ευρωπαϊκή γεωργία να μην υπονομεύεται στις εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες ·

- Τα εισαγόμενα προϊόντα να τηρούν τα ίδια πρότυπα παραγωγής με εκείνα που επιβάλλονται στους ευρωπαίους παραγωγούς, τόσο στη συμβατική όσο και στη βιολογική γεωργία.

- Οι ευρωπαίοι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε διαφανείς πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των μοντέλων παραγωγής της ΕΕ και των τρίτων χωρών ·

- Οι ευρωπαίοι καταναλωτές να κατανοούν και να υποστηρίζουν τις κοινωνικές και πολιτιστικές πτυχές της γεωργίας της ΕΕ.

Η Συμμαχία είναι ανοικτή σε όλους τους τομείς που επιθυμούν να υπερασπιστούν τη γεωργία της ΕΕ.

 

Τα ιδρυτικά μέλη της Συμμαχίας είναι:

  • FruitVegetablesEUROPE (EUCOFEL)
  • FEPEX - Ισπανική ομοσπονδία παραγωγών και εξαγωγέων οπωροκηπευτικών (Ισπανία)
  • CGC - Ισπανική Επιτροπή Διαχείρισης εσπεριδοειδών (Ισπανία)
  • APROA - Ένωση Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών της Ανδαλουσίας (Ισπανία)
  • UGPBAN - Γαλλικός τομέας μπανάνας (Γαλλία)
  • ASPROCAN - Ισπανικός τομέας μπανάνας (Ισπανία)
  • GESBA - Πορτογαλικός τομέας μπανάνας (Πορτογαλία) APEB - Ευρωπαϊκή Ένωση Μπανάνων (ΕΕ)
  • ANPCA- Ισπανικοί παραγωγοί και έμποροι σκόρδου (Ισπανία
  • KZGPOiW- Πολωνική εθνική ένωση παραγωγών οπωροκηπευτικών (Πολωνία)
  • AOPn Ντομάτα & αγγούρι από Γαλλία (Γαλλία)
  • INCOFRUIT Hellas (Ελλάδα)
  • Η ιρλανδική ένωση βοοειδών και προβάτων (Ιρλανδία)
  • Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Ζάχαρης (ΕΕ)
  • Οι Ευρωπαίοι καλλιεργητές τεύτλων (ΕΕ)

 

FruitVegetablesEUROPE

Η FruitVegetablesEUROPE (EUCOFEL), ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια και είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που αντιπροσωπεύει την παραγωγή και το εμπόριο οπωροκηπευτικών στην ΕΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μέλη της FruitVegetablesEUROPE είναι εθνικές και περιφερειακές ομοσπονδίες / ενώσεις (κυρίως PO και APO) και εταιρείες από τις κύριες ευρωπαϊκές χώρες παραγωγής οπωροκηπευτικών (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ισπανία).

Αποστολή της FruitVegetablesEUROPE (EUCOFEL) είναι η εκπροσώπηση, η υπεράσπιση και η προώθηση των φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην ΕΕ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία