BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στον εισαγγελέα ο Τσικρίκας για χρέη της ΕΑΣ Λάρισας

Στη δικαιοσύνη οδηγούνται , ένα μετά το άλλο, τα πρωτοπαλίκαρα του Θανάση Κοκκινούλη.

Οι λόγοι παραίτησης Τσικρίκα από την ΕΑΣ Λάρισας

0
0

 Στη δικαιοσύνη οδηγούνται  για χρέη προς το δημόσιο, ένα μετά το άλλο τα πρωτοπαλίκαρα του «γαλάζιου» αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Κοκκινούλη, που τον διαδέχθηκαν στο τιμόνι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.

Μετά τη σύλληψη την περασμένη εβδομάδα του προέδρου της ΕΑΣ, Χρήστου Σιδερόπουλου, χθες συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης -από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον περασμένο Φεβρουάριο- Σπύρος Τσικρίκας, που διαδέχθηκε τον Κοκκινούλη, για οφειλές της ΕΑΣ προς το Δημόσιο ύψους 335.755 ευρώ.

Ο Σπ. Τσικρίκας οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, η οποία τον παρέπεμψε στον συνάδελφό της στην Αθήνα, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα το δικαστήριο έκρινε -με αφορμή τη σύλληψη Σιδερόπουλου- αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση, καθώς η ΕΑΣ υπάγεται στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων με έδρα την Αθήνα και ως εκ τούτου η δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία της Αθήνας.

Η ΕΑΣ Λάρισας, η μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση της χώρας, σήμερα βυθίζεται στα χρέη και στην παρακμή, καθώς καταχρεωμένη δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές της υποχρεώσεις.

Οι συνολικές οφειλές της προς το Δημόσιο και προς τρίτους φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 60 εκατ. ευρώ και πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και μήνες σε επίσχεση εργασίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία