BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Παιδιά της πόλης στο Μεταξοχώρι

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο το βιβλίο Μεταξοχώρι (αλφάβητο για όρη) του Κωστή Γκιμοσούλη. Πρόκειται για τον τέταρτο τίτλο της σειράς Μικρές Iστορίες για τον κόσμο.

ametaksoxori-agia-larisa

54
0

Απόσπασμα από το βιβλίο:

«Πιστεύεις στα θαύματα; Εγώ πιστεύω στην ουτοπία. Ου-τόπος για μας. Στο Μεταξοχώρι έμαθα ν’ αγαπάω τη Φύση. Λίγο άμα ζήσεις κοντά της, τη θεωρείς μάνα σου, τη μπερδεύεις με τη δική σου μικροσκοπική φύση. Αφού έτσι κι αλλιώς θα μας ξεχαρβαλώσει, θα μας διαλύσει ο χρόνος. Θα μας κατασπαράξει όλους, και τους μικρούς και τους μεγάλους. Δεν έχει πρόβα εδώ. Μπαίνεις, τα φώτα σε τυφλώνουν και αυτοσχεδιάζεις. Μια κι έξω. Άρα, αν δεν πρόλαβες ακόμα να ζήσεις, ξύπνα και κάν’ το. Ακόμα κι ένα δευτερόλεπτο πριν πεθάνεις. Αυτό είναι το δικό σου θαύμα!»



«Με αφορμή ένα όμορφο χωριό του Κισσάβου, το Μεταξοχώρι (που μου το σύστησε ο ποιητής Γιάννης Κοντός), ανακαλύπτουμε το μέτρο που δίνει ακόμα και σε μας που γεννηθήκαμε αρουραίοι, δηλαδή γνήσια παιδιά της πόλης, η Φύση. Ένα αλφαβητάρι για ένα βουνό που ξεσκεπάζει την μικροσκοπική μας φύση και μας φέρνει μπροστά στο θαύμα του καθενός: να ξεπεράσουμε τα όριά μας και να ζήσουμε αληθινά. Ένα βιβλίο ποίημα για έναν ποιητή – στη σειρά Μικρές Ιστορίες για τον κόσμο - τον κόσμο του Γιάννη που μου τον γνώρισε, τον μοιράστηκε μαζί μου και που “φεύγοντας” μου τον χάρισε. Επειδή τα πιο σημαντικά δωρίζονται.»

Κωστής Γκιμοσούλης

Σε εικονογράφηση του Θοδωρή Κανάκη

www.kaleidoscope.gr 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία