BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ένταξη στα Σχεδία Βελτίωσης 2021-2027 ζητούν οι μελισσοκόμοι Χανίων-Ηρακλείου

Με αίτημα αιχμής τον ανασχεδιασμό των προκηρύξεων σχεδίων βελτίωσης της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2021-2027) έτσι ώστε να μην αποκλείονται στην πράξη οι μελισσοκόμοι, προσήλθαν στην συνάντηση την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι Μελισσοκομικών Συλλόγων Ν. Χανίων και Ν.Ηρακλείου.

MELISOKOMM

24
0

Στην συνάντηση παρουσία  του βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, οι μελισσοκόμοι έθεσαν στον Μάκη Βορίδη κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με τον υπουργό όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση να δείχνει διατεθειμένος να συνδράμει στην επίλυση τους. Συγκεκριμένα ζητήθηκε:

- Να ανασχεδιαστούν οι προκηρύξεις σχεδίων βελτίωσης της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2021-2027) έτσι ώστε να μην αποκλείονται στην πράξη οι μελισσοκόμοι.

- Να θέσει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ την πρόταση για απαγόρευση εισαγωγής φιλτραρισμένου μελιού, με σκοπό να καταστεί δυνατός ο έλεγχος της ποιότητας του μελιού που κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

- Να εξετάσει τη δυνατότητα εμπλουτισμού της χλωρίδας της Κρήτης  με τοπικά μελισσοκομικά φυτά, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία