BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αναδιάρθωση στη κορινθιακή σταφίδα ζητούν οι Αιγιώτες παραγωγοί

Για την ανασύσταση της κορινθιακής σταφίδας μέσω προγραμμάτων συζήτησε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο, την Τετάρτη 13 Μαΐου, στο Δημαρχείο του Αιγίου.

stafida_aploma

43
0

Προκειμένου να συνεχίσει η καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας στη Δυτική Ελλάδα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να στηρίξει τους καλλιεργητές μέσω προγραμμάτων για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας.

Ο κ. Καλογερόπουλος ζήτησε τη στήριξη των παραγωγών έτσι ώστε να δωθούν κίντρα για την καλλιέργεια, και δήλωσε : «Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την καλλιέργεια της μαύρης Κορινθιακής σταφίδας, καθώς όπως προειδοποιούν οι παραγωγοί μας αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα το προϊόν κινδυνεύει με εξαφάνιση. Αν δε δοθούν κίνητρα αναμπέλωσης όπως γίνεται με τις οινοποιήσιμες καλλιέργειες, οι σταφιδοπαραγωγοί δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση από τις αγορές του εξωτερικού. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει αναδιάρθρωση-ανασύσταση των γερασμένων και προσβεβλημένων από ασθένειες σταφιδαμπέλων μέσω προγραμμάτων, αλλά και να φυτευτούν νέα κλήματα προσαρμοσμένα στις κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες».

Παράλληλα, στη συνάντηση έγινε και αναφορά για τη συνεργασία των δύο πλευρών, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των υπηρεσιών Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας, που βρίσκονται εντός ορίων του Δήμου Αιγιαλείας. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της ΠΔΕ Σταύρος Βέρρας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία