BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Πριμ βιωσιμότητας σε αγελαδοτρόφους από την συνεταιριστική Αrla

Ο γαλακτοκομικός συνεταιρισμός Arla Foods εισήγαγε ένα σχέδιο κινήτρων βιωσιμότητας 500 εκατομμυρίων ευρώ που θα πληρώσει περισσότερο τους αγρότες για το γάλα τους, εάν μειώσουν τις εκπομπές ρύπων στις φάρμες τους.

290666635_gallery__002_

314
0

Το σχέδιο έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει και να παρακινεί τις ενέργειες που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου μείωσης των εκπομπών της εταιρείας το 2030.Το νέο σύστημα κινήτρων προβλέπει έως και 3 λεπτά του ευρώ ανά κιλό γάλακτος για ανταμοιβές που συνδέονται με τη βιωσιμότητα, και επιπλέον 1 λεπτού του ευρώ για την υποβολή στοιχείων για τον έλεγχο του κλίματος. Με βάση τον τρέχοντα όγκο γάλακτος του συνεταιρισμού, αυτό θα μπορούσε να ανέλθει σε 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως συνολικά.

Κατά το πρώτο πλήρες έτος, τουλάχιστον 270 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να διανεμηθούν μέσω της μηνιαίας τιμής γάλακτος που βασίζεται στις δραστηριότητες βιωσιμότητας των αγροτών.

Ο πρόεδρος της Arla, Jan Toft Nørgaard, δήλωσε: «Το μοντέλο κινήτρων βιωσιμότητας είναι ένα ιστορικό ορόσημο στη μετάβαση της Arla σε πιο βιώσιμα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στο εξής, η τιμή γάλακτος που θα λαμβάνουν οι αγρότες της Arla για το γάλα τους δεν θα εξαρτάται μόνο από το λίπος, τις πρωτεΐνες και την ποιότητα, αλλά και από τις δραστηριότητές τους για τη βιωσιμότητα».

Ο Peder Tuborgh, Διευθύνων Σύμβουλος της Arla Foods, πρόσθεσε: «Το κίνητρο βιωσιμότητας θα είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για περαιτέρω βελτιώσεις. Η Arla έχει μερικούς από τους πιο αποδοτικούς για το κλίμα αγρότες στον κόσμο. Ωστόσο, αναγνωρίζουν επίσης ότι πρέπει να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των περιβαλλοντικά βιώσιμων γαλακτοκομικών προϊόντων».

Από το 2023, το σύστημα θα επιτρέπει στους αγρότες να συλλέγουν πόντους με βάση τις δραστηριότητές τους σε σχέση με 19 διαφορετικούς άξονες, οι οποίοι περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την αποδοτικότητα των ζωοτροφών, τη χρήση λιπασμάτων, τη χρήση γης, την αποδοτικότητα πρωτεϊνών και την ευρωστία των ζώων. Δραστηριότητες με μεγαλύτερες δυνατότητες βελτίωσης για το κλίμα και τη φύση θα οδηγήσουν σε τους περισσότερους βαθμούς και μεγαλύτερα οικονομικά κίνητρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος