BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Σύντομα η έγκριση της ΕΕ για περισσότερες εξαγωγικές μονάδες κρέατος στη Βραζιλία

Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κρέατος στον κόσμο και αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% των παγκόσμιων προμηθειών κρέατος κοτόπουλου. Σύμφωνα με εμπορικά στοιχεία, η Βραζιλία εξήγαγε 316.000 μετρικούς τόνους προϊόντων κοτόπουλου στην ΕΕ, την περσινή χρονιά. Σύντομα ενδέχεται να λάβει έγκριση για την πώληση περισσότερων προϊόντων κρέατος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας της Νότιας Αμερικής Κάρλος Φαβάρο.

chicken_exports

40
0
Οι δηλώσεις του Φαβάρο έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε μια εργοστασιακή μονάδα κοτόπουλου της BRF SA στο Lucas do Rio Verde, στην πολιτεία Mato Grosso, το οποίο αυτή τη στιγμή ζητά άδεια για εξαγωγή προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο υπουργός είπε ότι το εργοστάσιο είχε ήδη λάβει το πράσινο φως για τις εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε δήλωση την Πέμπτη 21 Μαρτίου, το υπουργείο Γεωργίας διευκρίνισε ότι η άδεια δεν είχε ακόμη χορηγηθεί, αλλά βρισκόταν σε διαδικασία και ότι το επόμενο βήμα θα είναι ο έλεγχος του εργοστασίου. Εάν αυτό είναι επιτυχές, το υπουργείο θα προχωρήσει στην εξουσιοδότηση του Lucas do Rio Verde να εξάγει κοτόπουλο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε. 

«Με την πιθανή έγκριση του εργοστασίου της BRF για εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία είναι μια διαδικασία που ήδη έχει δρομολογηθεί, υπάρχει η προσδοκία ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση νέων αγορών στην ΕΕ», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι ήταν μια «προσδοκία» και όχι μια «εγγύηση». 

Απαγόρευση εξαγωγών 

Το 2018, η ΕΕ ανέστειλε τις εισαγωγές από 20 εργοστάσια κρέατος της Βραζιλίας, κυρίως παραγωγούς πουλερικών. 

Η απαγόρευση επέφερε πλήγμα στη μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας κοτόπουλου της Βραζιλίας, την BRF, η οποία είχε 12 εργοστάσια που διαγράφηκαν από την ΕΕ μετά τη συμμετοχή της σε έρευνα για την ασφάλεια των τροφίμων. 

Οι εξαγωγές από φυτά που έχουν διαγραφεί παραμένουν σε αναστολή, σύμφωνα με τον σύνδεσμο κρεοπαραγωγής ABPA. Ωστόσο, η ΕΕ έστειλε μια αποστολή στη Βραζιλία και οι εταιρείες αναμένουν τα αποτελέσματά της, τα οποία θα μπορούσαν να ανατρέψουν τους περιορισμούς, ανέφερε ο ABPA. 

Η ΕΕ είναι επί του παρόντος ο μεγαλύτερος προορισμός εξαγωγής κοτόπουλου της Βραζιλίας, σύμφωνα με τον ABPA. 

Ο Favaro είπε ότι το εργοστάσιο της BRF στο Lucas do Rio Verde έχει επίσης λάβει άδεια για την επανέναρξη των εξαγωγών στην Κίνα μετά από μια αναστολή που ίσχυε από το 2016. 

Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κρέατος στον κόσμο και αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% των παγκόσμιων προμηθειών κρέατος κοτόπουλου, σύμφωνα με εμπορικά στοιχεία. Πέρυσι, η Βραζιλία εξήγαγε 316.000 μετρικούς τόνους προϊόντων κοτόπουλου στην ΕΕ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος