BACK TO
TOP
Agrenda

Κίνδυνος για κατακερματισμό σε περιφερειακά μπλοκ

Για τον κίνδυνο να κατακερµατιστεί ο κόσµος σε τοπικά περιφερειακά µπλοκ, µε πιο προφανή ΗΠΑ, ΕΕ και Κίνα, γράφουν οι Financial Times, που µιλούν για αποκάλυψη της µερκαντιλιστικής λογικής.

mario-draghi-sel-23

Μαρία Γιουρουκέλη

11
0

Μάλιστα, εκτιµούν ότι, οι αναδυόµενες αγορές, οι πιο ωφεληµένοι της παγκοσµιοποίησης για 40 χρόνια, θα είναι τα µεγαλύτερα θύµατα της υποχώρησης από τον πολυµερισµό και τις εµπορικές διαµάχες.

Κι όλα αυτά ενόσω οι αποδόσεις σε ολόκληρη την ήπειρο ξεπερνούν τα ιστορικά χαµηλά για το παγκόσµιο εµπόριο κι αναζωπυρώνουν φόβους ύφεσης, µε τον Ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη να βλέπει την απειλή του προστατευτισµού να καραδοκεί. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΚΤ, στη συνεδρίασή της στη Λιθουανία, µετέθεσε ένα εξάµηνο µία πιθανή αλλαγή στην πορεία των επιτοκίων της, ανακοινώνοντας ότι θα διατηρηθούν στα σηµερινά τους επίπεδα τουλάχιστον ως το πρώτο εξάµηνο του 2020.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι αρνητικές εξελίξεις στην παγκόσµια οικονοµία συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις προοπτικές της ευρωζώνης, τόνισε ο Μάριο Ντράγκι υπογραµµίζοντας πως η ΕΚΤ θα συνεχίσει να επανεπενδύει πλήρως τις πληρωµές κεφαλαίου από τα οµόλογα που αγόρασε υπό το πρόγραµµα ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ τα επιτόκια σε κάθε νέα πράξη του νέου TLTRO θα είναι 10 µονάδες βάσης υψηλότερα από το µέσο των βασικών πράξεων αναχρηµατοδότησης.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 8 Ιουνίου, μαζί με το περιοδικό Fresher

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία