BACK TO
TOP
Agrenda

Με κατ’ οίκον διανομή το Γιαννιώτικο Γάλα μάχεται την αβεβαιότητα της πανδημίας

Δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της για ιδιόκτητο τυροκομείο η οργάνωση, που φέτος κλείνει τέσσερα χρόνια ζωής.

38-39_6

Λεωνίδας Λιάμης

279
0

Στον «πάγο» µπαίνει προσωρινά το σχέδιο της Οµάδας Παραγωγών που έχουν συστήσει αγελαδοτρόφοι του νοµού Ιωαννίνων µε τον διακριτικό τίτλο «Γιαννιώτ’κο Γάλα ΙΚΕ» για την ανέγερση ιδιόκτητου τυροκοµείου. Η αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδηµία κορωνοϊού στη λειτουργία της αγοράς, αλλά και στην καταναλωτική συµπεριφορά, οδήγησε τα 15 µέλη της δραστήριας οµάδας των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων να πάρουν την απόφαση να κάνουν λίγο κράτει στα πλάνα τους, µέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσει το εύρος και το βάθος των «πληγών» που θα αφήσει η υγειονοµική κρίση στο σώµα της οικονοµίας.

Επένδυση 1,4 εκατ. ευρώ σε ακίνητο στο Νεοχώρι Ιωαννίνων

«Ήµασταν στα πρόθυρα να ξεκινήσουµε την επένδυση για την ανέγερση του τυροκοµείου µας, αλλά οι εξελίξεις µε τον κορωνοϊό µας έχουν πάει λίγο πίσω ως προς τον αρχικό µας προγραµµατισµό», είπε στην Agrenda ο πρόεδρος της «Γιαννιωτ’κο Γάλα ΙΚΕ», Μιχάλης Τζίµας, σηµειώνοντας ότι στην απόφαση αυτή έπαιξε ρόλο και το ό,τι οι πωλήσεις στη χρονική περίοδο που διαρκεί το lockdown έχουν υποχωρήσει ανεξήγητα. Το πλάνο ωστόσο δεν εγκαταλείπεται. Η οργάνωση διαθέτει, ήδη, το ακίνητο στο οποίο θα δηµιουργηθεί η νέα τυροκοµική µονάδα, στην περιοχή του Νεοχωρίου Ιωαννίνων, ενώ από το φθινόπωρο του 2019 έχει εξασφαλίσει και την εγκριτική απόφαση µε την οποία εντάχθηκε η επένδυση σε επιχορηγούµενο πρόγραµµα.

«Το συνολικό επενδυτικό ανέρχεται στα 1,4 εκατ. και έχουµε ήδη προχωρήσει σε διαδικασίες που σχετίζονται µε τις άδειες, αλλά υποχρεωτικά σταµατήσαµε και περιµένουµε, για να ζυγίσουµε την κατάσταση», τόνισε ο συνοµιλητής µας.

Στην παρούσα φάση, η οργάνωση για να παράγει τους 20 κωδικούς των γαλακτοκοµικών, που διαθέτει στην γκάµα της, χρησιµοποιεί τη µέθοδο του φασόν, αξιοποιώντας ένα τυροκοµείο στα Ιωάννινα και ένα δεύτερο στην Κοζάνη.

Από µέλη της οργάνωσης και συνεργαζόµενους η α’ ύλη

«Για τα προϊόντα από αγελαδινό χρησιµοποιούµε ένα µέρος από τους 6-7 τόνους που παράγουν ηµερησίως τα µέλη της Οµάδας και αντιστοίχως για εκείνα που προϋποθέτουν αιγοπρόβειο, συνεργαζόµαστε µε 8-9 αιγοπροβατοτρόφους του νοµού», επισήµανε ο κ. Τζίµας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία