BACK TO
TOP
Agrenda

Γκουζούρης - Κουρέτας το µατς στην παράταση

Αν προχωρήσουµε εµείς στην ανάρτηση των ∆ιαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης δεν θα δικαιούστε να ζητάτε ευθύνες για τυχόν λάθη στον τρόπο κατανοµής των επιδοτήσεων», προειδοποίησε ο υπουργός της πλατείας τους περιφερειάρχες για την ολιγωρία που έχει επέλθει ως προς την ενεργοποίησή τους και το υπέρογκο πρόστιµο που ελλοχεύει από τις Βρυξέλλες.

961-trupia-varka

362
0
  • Για κάποιους… που δεν θέλουν την ανάρτηση των χαρτών για τα ∆.Σ.Β. και προτιµούν την τεχνική λύση, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης της Ηπείρου. Όπως και να ‘χει, µε βάση το τελεσίγραφο του υπουργού ως τις 19 Απριλίου οι περιφερειάρχες θα πρέπει να γνωστοποιήσουν την τελική τους πρόθεση για το αν θα αναλάβουν ή όχι την εκπόνηση των ∆ιαχειριστικών. Τικ, τοκ, τικ, τοκ!
  • Στο µεγάλο ζήτηµα, την ανάκαµψη του θεσσαλικού κάµπου από τις καταστροφικές πληµµύρες του Daniel, τα πράγµατα δεν κινούνται και πολύ γρήγορα. Οι λάσπες παραµένουν, µε την αγροτική καρδιά της Ελλάδας να συνεχίζει να πονά, ιδιαίτερα όταν βλέπει µια διελκυστίνδα ως προς το σχεδιασµό για το µέλλον της.
  • Μένει να φανεί αν τα 42 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν από τις Βρυξέλλες για τις παρακάρλιες περιοχές θα αξιοποιηθούν σωστά. Πάντως όπως είπε ο υπουργός της πλατείας, το συγκεκριµένο πρόγραµµα, που «χτίσθηκε» εκ του µηδενός, αφορά την κάλυψη µιας περιοχής περί των 100.000 στρεµµάτων που παραµένει ακόµα κάτω από το νερό, για τουλάχιστον δύο χρόνια και αν χρειαστεί και περισσότερο.
  • Να λειτουργήσει αφυπνιστικά η ανακοίνωση της Οµοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, συνιστά ο Μάξιµος [σ.σ έδωσα τη µάχη στο γάλα], συνηγορώντας στην ανάγκη της κατά το δυνατό ταχύτερης αντιµετώπισης των προβληµάτων που αντιµετωπίζουν.    
  • Οι κτηνοτρόφοι λένε πως τέσσερις µήνες µετά, και παρά την πίστωση χρόνου που δόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου της πλατείας, για επίλυση βασικών θεµάτων δεν υπάρχει καµία πρόοδος. Ενδεικτικό το γεγονός ότι «οι έλεγχοι δεν απέδωσαν τα αναµενόµενα, η προσδοκία που υπήρχε µε τη δηµιουργία ∆ιεπαγγελµατικής έχει εξανεµιστεί διότι δεν υπάρχουν πόροι χρηµατοδότησης, οι επιτήδειοι συνεχίζουν να νοθεύουν το εθνικό µας προϊόν, ΕΛΓΟ και ΕΦΕΤ είναι υποστελεχωµένοι και το σύστηµα Άρτεµις 2 θα λειτουργήσει µετά από αρκετά χρόνια αν αποφασίσουν από το υπουργείο να προκηρύξουν τον διαγωνισµό τεχνικής υποστήριξης». Επιπλέον «ορισµένοι παραγωγοί δεν έχουν πάρει ακόµη αρωγή»…
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία