BACK TO
TOP
Γνώμες

Η τάση στο χρηματιστήριο βάμβακος επιμένει ανοδικά

Η αγορά συνεχίζει τη θετική της πορεία, σημειώνοντας διαρκώς υψηλότερα χαμηλά και υψηλά επίπεδα. Μπορεί κάποιες συνεδριάσεις να είναι ευμετάβλητες, αλλά στο τέλος επιβεβαιώνεται πως η τάση παραμένει ανοδική κι αυτό θα αλλάξει μόνο αν τα θεμελιώδη στοιχεία μεταβληθούν σε αρνητικά προς τις τιμές.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

3
0

Αντιθέτως όμως βλέπουμε στην παγκόσμια εικόνα αύξηση της ζήτησης για ίνα από την Ινδία και το Πακιστάν, καθώς οι παραγωγές τους αποδεικνύονται μικρότερες των εκτιμήσεων, ενώ παράλληλα οι αμερικανικές πωλήσεις και εξαγωγές ενισχύονται, έστω και με τη βοήθεια του φτηνότερου δολαρίου. Σε αυτό το περιβάλλον, φυσικά, οι κερδοσκόποι δεν θα αλλάξουν στρατηγική και θα επιμείνουν στο ανοδικό «ποντάρισμα».

Η ελληνική αγορά

Οι τιμές της σοδειάς μας κυμαίνονται στα 79-81 σεντς ανά λίμπρα ανάλογα με την ποιότητα. Τα επίπεδα αυτά χαρακτηρίζονται από τους εμπορικούς οίκους ως ακριβά, εντούτοις δεν είναι λίγα τα τουρκικά κλωστήρια που τα ακολουθούν. Από πλευράς ισοτιμίας η πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου δεν μας βοηθά καθώς θα προτιμούσαμε ισχυρό δολάριο, το οποίο βελτιώνει τις τιμές που λαμβάνουμε σε ευρώ.

Τελικά, οι παραλαβές σύσπορου ξεπέρασαν τις αντίστοιχες περσινές, παρά τη σημαντική μείωση των στρεμμάτων της φετινής σοδειάς. Να σημειωθεί ότι οι αγορές Αιγύπτου και Τουρκίας θεωρούνται πρόσφατα πιο δραστήριες, ενώ η Άπω Ανατολή έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε εναλλακτικές μεγάλες σοδειές.

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία