BACK TO
TOP
Γνώμες

Η χρηματιστηριακή αγορά βάμβακος σε ανοδικό ράλι

Η αγορά καταγράφει ράλι, το οποίο οφείλεται σε δύο παράγοντες. Πρώτον, όσο πλησιάζουμε προς τη λήξη συμβολαίων Μαρτίου προκαλούνται μεταθέσεις ανοιχτών θέσεων στον επόμενο μήνα (Μάιο), γεγονός το οποίο τεχνικά ενισχύει τις τιμές.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

1
0

Δεύτερον, το δολάριο αποδυναμώνεται για δεύτερη εβδομάδα προκαλώντας την αντίθετη κίνηση σε όλα σχεδόν τα εμπορεύματα. Οι εξελίξεις αυτές έχουν πιάσει απροετοίμαστη τη φυσική αγορά, με τους αγοραστές να παρατηρούν το χρηματιστήριο από απόσταση και τους πωλητές να διστάζουν να προσφέρουν πάνω στο ράλι.

Η ελληνική αγορά

Στην αγορά μας γίνεται προσπάθεια αύξησης των τιμών με πρόσχημα τη δυναμική από το χρηματιστηριακό ράλι. Βέβαια, αρκετοί αγοραστές είναι διστακτικοί καθώς θεωρούν την άνοδο κερδοσκοπική και προτιμούν να μη συμμετάσχουν. Ως επί το πλείστον υπάρχει ζήτηση είτε από έμπορους που θέλουν να καλύψουν ανοιχτές πωλήσεις είτε από τουρκικά κλωστήρια, που αγοράζουν μικρές ποσότητες με σκοπό την κάλυψη άμεσων αναγκών.

Οι προσφορές μας πλέον για τα λευκά βαμβάκια κυμαίνονται στα 83-84 σεντς ανά λίμπρα. Να σημειωθεί ότι οι αγορές Αιγύπτου και Τουρκίας θεωρούνται πρόσφατα πιο δραστήριες, ενώ η Άπω Ανατολή έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε εναλλακτικές μεγάλες σοδειές.


Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία