BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Βαγγέλης Αργύρης: Ας πούμε, σαν το παλιό κρασί

Ο Βαγγέλης Αργύρης δεν είναι άγνωστος στον αγροτικό χώρο. Παρά το γεγονός ότι έχει µείνει αρκετό καιρό στα µετόπισθεν, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κάθισε µε σταυρωµένα χέρια. Πότε σαν πτηνοτρόφος που δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα για την ευζωία του παραγωγικού του κεφαλαίου και πότε σαν πρόεδρος της οινοποιίας ΖΟΙΝΟΣ στην Ήπειρο, όπου έχει εγκατασταθεί µόνιµα και πάλι τα τελευταία χρόνια, δεν έχει πάψει, έστω και διακριτικά, να διατηρεί την επαφή του µε τη δηµοσιότητα.

Βαγγέλης Αργύρης: Ας πούμε, σαν το παλιό κρασί

3
0

Πριν από λίγες ηµέρες επιβεβαιώθηκαν και επίσηµα οι πληροφορίες που τον ήθελαν να αναλαµβάνει πρόεδρος στην Εθνική ∆ιεπαγγελµατική Οργάνωση Αµπέλου και Οίνου, µια οργάνωση που περιποιεί τιµή στο θεσµό των ∆ιεπαγγελµατικών και από την οποία έχουν παρελάσει σηµατικές προσωπικότητες του αµπελοοινικού κλάδου, µε πιο χαρακτηριστική βέβαια την περίπτωση του Γιάννη Μπουτάρη, στα χρόνια του οποίου έγιναν και πολλά βήµατα για την καταξίωση του ελληνικού κρασιού.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βαγγέλης Αργύρης δεν ξέρει και πολλά για το κρασί. Κοτοπουλάς ήταν όλα του τα χρόνια, από τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισµό ΠΙΝ∆ΟΣ έφτασε να είναι εκπρόσωπος στη γενική συνέλευση και πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, πριν περάσει στην κεντρική πολιτική σκηνή και βρεθεί για καιρό υφυπουργός Γεωργίας και αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Ψευδάργυρο» τον αποκαλούσαν στο Θεσσαλικό κάµπο την εποχή της Βιοκαρπέτ και των µεγάλων µπλόκων, όχι τόσο γιατί απέφευγε την αλήθεια αλλά γιατί, δύσκολα δεν τους… έφερνε βόλτα, στις ατέλειωτες συζητήσεις που γίνονταν τότε σε πόλεις και χωριά, µε αφορµή τις µεγάλες κινητοποιήσεις της εποχής. Βαθύς γνώστης των αγροτικών θεµάτων και καλός χειριστής της επικοινωνίας µε τους ανθρώπους της αγροτικής παραγωγής, ο Αργύρης είχε πάντα τον τρόπο να κατευνάζει το θυµό και να κερδίζει τους συνοµιλητές του.

Υπάρχει βέβαια και γι’ αυτόν, η «αχίλλειος πτέρνα». Έχει να κάνει µε τη βεντέτα που άνοιξε, εδώ και πολλά χρόνια, µε τον αειθαλή πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραµίχα και η οποία έχει οδηγήσει σε έναν ιδιότυπο διχασµό ολόκληρο το συνεταιριστικό κίνηµα. Για πολλούς, αυτή η κόντρα αποτέλεσε και την «κερκόπορτα» για να περάσουν οι πολέµιοι των συνεταιρισµών και να επέλθει η κατάρρευση που όλοι γνωρίζουµε. Προφανώς και κανείς από τους δύο δεν το ήθελε. Μόνο που και οι δύο έβαλαν πάνω απ’ όλα τις προσωπικές τους στρατηγικές. Σήµερα, η έλευση του Βαγγέλη Αργύρη στην προεδρία της Ε∆ΟΑΟ, µπορεί και να σηµάνει το τέλος µιας βεντέτας. Τα… παιδιά του στην ΚΕΟΣΟΕ διευκόλυναν προς αυτή την κατεύθυνση. Ανάλογη ωριµότητα οφείλουν να επιδείξουν όλοι.      


BIOΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων το 1952, είναι αγρότης και συνεταιριστής και έχει σπουδάσει στη Σχολή Μηχανολόγων του υπουργείου Βιοµηχανίας. Ανέπτυξε δραστηριότητα στο Συνεταιριστικό Κίνηµα από το 1970. Ιδρυτικό µέλος του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων το 1974, διετέλεσε επί σειρά ετών µέλος της Νοµαρχιακής Επιτροπής του Κινήµατος. Το 1982 εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισµών Ιωαννίνων. Το 1987 εκλέγεται στο ∆Σ της ΠΑΣΕΓΕΣ και το 1990 γίνεται πρόεδρός της. Από το 1993 ως το 2012 εκλεγόταν βουλευτής Ιωαννίνων µε το ΠΑΣΟΚ, ενώ από 13/4/2000 ως 10/3/2004 διετέλεσε υφυπουργός Γεωργίας.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία