BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Γιάννης Φλωρίδης: Εισπράκτορας στο λεωφορείο που ζέχνει

Πότε με το μαλακό και πότε με το άγριο, το βέβαιο είναι ότι το… πουλόβερ του μηχανογράφου άρχισε να ξηλώνεται. Η γνωστή παράγκα του ΟΣΔΕ, στην οποία, πριν από μερικά χρόνια, μπήκαν στον πειρασμό να «ποντάρουν» από ιστορικές συνεταιριστικές οργανώσεις μέχρι ελπιδοφόρα πιστωτικά ιδρύματα βρίσκεται σε φάση παρακμής.

Γιάννης Φλωρίδης: Εισπράκτορας στο λεωφορείο που ζέχνει

2
4

Ο μόνος που βασανίζεται να την κρατήσει όρθια, είναι ο άνθρωπος που την οραματίσθηκε.  Ίσως θέλοντας να αντικρούσει, το λαϊκό άσμα που λέει ότι «είναι κουτό στην άμμο να χτίζεις παλάτια».   

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πάντως, πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια «αποκαθήλωσης» του συντονιστή, είχε και ένας άνθρωπος του οποίου η «φτιαξιά», θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζει μ’ αυτή του μηχανογράφου.

Ο Γιάννης Φλωρίδης, πρόεδρος από καταβολής, της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Άλφα (ωραίο όνομα), ήταν αυτός που πήρε στην πλάτη του τον αγώνα των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), μήπως και αποφύγουν μια σύμβαση με τον λεγόμενο φορέα συντονισμού η οποία τους εκθέτει στα μάτια της πελατείας, δηλαδή των αγροτών. Μια σύμβαση που τους καθιστά «εισπράκτορες» στο σαράβαλο λεωφορείο της παράγκας και μεταφέρει την «κακοσμία» των σκοτεινών διαδρόμων που αναδύουν τα αραχνιασμένα κτίρια (πλατείες Αττικής και Βάθη), στην ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα της περιφέρειας.

Ο ΠΕΦΑρχης εν προκειμένω, στέλεχος με πολύχρονη πείρα στα συστήματα διαχείρισης, στις βάσεις δεδομένων και τις γλώσσες προγραμματισμού, σύμφωνα βιογραφικό του, έχει διατελέσει επίσης για χρόνια ειδικός σύμβουλος στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών, Λέσβου, Λήμνου, Άμφισσας, όπως και γνωστών ιδιωτικών επιχειρήσεων του γεωργικού τομέα, σε θέματα προώθησης πωλήσεων με χρήση συστημάτων γεωπληροφορικής. Μόνο μια τέτοια μορφή, θα μπορούσε να σταθεί απέναντι και να διεκδικήσει με τόλμη ανακοπή της πορείας του μηχανογράφου προς την… παντοκρατορία του ΟΣΔΕ.

Η αλήθεια είναι ότι το έργο αποδείχθηκε δυσκολότερο απ’ ότι αναμένονταν. Οι ποντικοί της πόλης, καλοταϊσμένοι όπως αποδείχθηκε, ροκανίζοντας για καιρό, ότι έβρισκαν γύρω από τα… ερειπωμένα κτίρια, κοντά στις δύο πλατείες, έβαλαν ξανά τα δυνατά τους για να κρατήσουν στη ζωή… το σύστημα που τους τροφοδοτεί! Χρειάστηκαν οι γνωματεύσεις γνωστών δικηγορικών γραφείων της Αθήνας, καθώς και η συνδρομή παλιών και νέων κομματικών συντρόφων και συναγωνιστών, προκειμένου να βρεθεί μια άκρη στο νήμα και να ξεκινήσει… το ξήλωμα του πουλόβερ.

Η άκρη στο νήμα βρέθηκε, όμως, τα δόντια των ποντικών, κοφτερά, όπως είναι, την έκοψαν πάλι.

Προς το παρόν, η υπογραφή της σύμβασης κρίθηκε αναπόφευκτη, ο ρόλος του «εισπράκτορα» στο λεωφορείο που ζέχνει υποχρεωτικός αλλά ο Γιάννης Φλωρίδης δηλώνει βέβαιος ότι… ο συντονιστής που μένει στα χαρτιά καταργείται στην πράξη!


Βιογραφικό

Ο Γιάννης Φλωρίδης είναι μηχανικός πληροφορικής και οικονομικής με πολύχρονη πείρα στα συστήματα διαχείρισης, στις βάσεις δεδομένων και τις γλώσσες προγραμματισμού, καλύπτει όλες τις πιθανές ανάγκες της επιχείρησης σε προγραμματισμό, αυτοματισμό και διαχείριση ηλεκτρονικών αρχείων όπως και των εξειδικευμένων προγραμμάτων χαρτογράφησης και βάσεων δεδομένων. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στις Αγροτικές Ενώσεις Σερρών, Λέσβου, Λήμνου, Άμφισσας, αλλά και αρκετών ιδιωτικών επιχειρήσεων του γεωργικού τομέα σε θέματα προώθησης πωλήσεων με χρήση συστημάτων γεωπληροφορικής. Μέτοχος στη Γεωτεχνική Αιγαίου και σήμερα πρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Φορέων Άλφα (ΠΕΦΑ).





Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

12-04-2017 08:56ΡΑΚΟΣ

ωραία αγιογραφία ας έρθει ο συντάκτης του άρθρου στη Λέσβο να μάθει περισσότερα για το Φλωρίδη! Κατέστρεψε ένα νησί, φυλακή ακόμη δεν έχει πάει και το παίζει και ήρωας!

Απάντηση

12-04-2017 00:17aiolokos54

Σύντροφοι, λαμόγια και αρχιλαμόγια είναι και όσοι χωρίς να γνωρίζουν κάποιους για την προσφορά τους την διαδρομή τους και την ιστορία τους στον αγροτικό, κοινωνικό χώρο του τόπου μας, αλλά μόνο γιατί πήραν εντολή άνωθεν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα κομματικά και οικονομικά κάνουν άνανδρες επιθέσεις αυτοί κατέχουν διδακτορικό στην λαμουργία. Τον άνθρωπο που χαρακτηρίζετε για λαμόγιο όταν εμείς οι ντόπιοι παρατήσαμε την ομάδα της πόλις τον ΑΙΟΛΙΚΟ αυτός μπήκε μπροστά και κράτησε την ιστορία της πόλις μας ζωντανή χωρίς ένα ευρώ βοήθεια από κανέναν. Αν έχετε καθρέφτη σπίτια σας καθρεφτιστείτε, αν πήρατε εντολή ψάξτε στον πάνω όροφο του μυαλού σας.

Απάντηση

11-04-2017 14:00ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο τύπος εκφράζει αυτό που λέμε το "βαθύ ΠΑΣΟΚ". Διεκδικεί επάξια την πρώτη θέση αρχιλαμόγιου στη Λέσβο! Δυστυχώς τίποτα δεν αλλάζει σε αυτόν τον τόπο. Μόνο τα αρπακτικά επιβιώνουν....

Απάντηση

10-04-2017 09:38adiavastos

Για ρωτήστε για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στη Λέσβο και έχει μαυρίσει το νησί. Άν είχε σοβαρή διοίκηση η ΕΑΣ Λέσβου θα τον είχε σουτάρει από την πρώτη στιγμή . Στην Ελλάδα όμως "ότι δηλώσεις είσαι" άρα....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία