BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Παναγιώτης Χαμακιώτης: Η γεωπονική σε 7 γλώσσες

Το να είσαι Περιφερειακός ∆ιευθυντής (Regiοnal Director) Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής σε µια πολυεθνική εταιρεία, όπως η Compo Expert που κάνει τζίρο πάνω από 400 εκατοµµύρια ευρώ το χρόνο, δεν είναι µικρό πράγµα.

Παναγιώτης Χαμακιώτης: Η γεωπονική σε 7 γλώσσες

3
0
Βέβαια, ο Παναγιώτης Χαµακιώτης για χρόνια επικεφαλής της Compo Hellas και τώρα κάτοχος της θέσης που προαναφέρθηκε έχει δείξει από νωρίς τις διοικητικές του ικανότητες

H µεγάλη ευκαιρία ωστόσο για τον γεωπόνο από τα Καλάβρυτα να κάνει διεθνή καριέρα ως manager, δόθηκε πριν από µια πενταετία περίπου, όταν κατάφερε να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο εταιρικό «διαζύγιο», το οποίο κρίθηκε αναγκαίο µετά τη σύντοµη συµβίωση της Compo Hellas υπό τη σκέπη του Group Κ+S
Για όσους γνωρίζουν τον Παναγιώτη Χαµακιώτη από τα ανέµελα φοιτητικά χρόνια της Γεωπονικής στη Θεσσαλονίκη και τη διακριτική του τότε παρουσία στα ανανεωτικά ρεύµατα της Αριστεράς, η  σταδιοδροµία του στον Γερµανικό όµιλο λιπασµάτων µε τους τεράστιους τζίρους και τους χίλιους και πλέον εργαζοµένους σε όλο τον κόσµο, είναι ένας τεράστιος άθλος. 



Από την άλλη, για όσους έχουν παρακολουθήσει την µεθοδικότητα στις κινήσεις του και τον τρόπο της δουλειάς του είναι µια φυσική εξέλιξη των πραγµάτων.
Το τελευταίο διάστηµα έχει ετοιµαστεί και ένα βιβλίο του Παναγιώτη Χαµακιώτη µε τίτλο «The challenges of modern agriculture», το οποίο αναφέρεται στις προκλήσεις που αντιµετωπίζει η γεωργία σε κάποιες από τις χώρες ευθύνης του.

Η µοναδικότητα έγκειται στο γεγονός ότι είναι αποτυπωµένο σε 7 γλώσσες (αντίστοιχες του τόπου στον οποίο γίνεται αναφορά) µε βασική γλώσσα την αγγλική και συνοδευτική την ελληνική.
Είναι κι αυτό δείγµα της εργατικότητας αλλά και του ψυχισµού µε τον οποίο ο Έλληνας τεχνοκράτης προσεγγίζει τα γεωργικά ζητήµατα σε ευαίσθητες περιοχές µε τις οποίες ήρθε σε επαφή κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Περιφερειακός ∆ιευθυντής της Compo Expert.
Σηµειωτέον ότι η COMPO GmbH & Co ιδρύθηκε το 1956 στο Muster της Γερµανίας µε αρχικό αντικείµενο την εµπορία των πρώτων συσκευασµένων φυτοχωµάτων, COMPO SANA.
Στις δεκαετίες που ακολούθησαν η Compo ως επιχειρηµατικός τοµέας της BASF αναπτύχθηκε στον τοµέα των επαγγελµατικών λιπασµάτων καθιερώνοντας πολλά πετυχηµένα εµπορικά σήµατα όπως τα Complesal, Blaukom, NovaTec, Floranid, Hakephos, Basacote κ.α.
Σήµερα η COMPO δραστηριοποιείται παγκοσµίως κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά των ειδικών, υψηλής τεχνολογίας, επαγγελµατικών λιπασµάτων.   

ΒιογραφικόO Παναγιώτης Χαµακιώτης είναι ∆ιευθύνων Σύµβουλος της COMPO Expert Spain και Compo Hellas, Περιφερειακός ∆ιευθυντής σε νότια και ανατολική Ευρώπη, Τουρκία, Maghreb και δυτικές αφρικανικές χώρες της Compo Expert Group από το 2012. Έχει διατελέσει, επίσης, πρόεδρος της Compo Hellas AE, διευθύνων σύµβουλος της K & S, αντιπρόεδρος της Compo Hellas AE, γεν. διευθυντής της Agro / Elton Group, ∆ιευθυντής Πωλήσεων στη BASF, όπως επίσης και διευθυντής πωλήσεων Βορείου Ελλάδος της American Cyanamid και διευθυντής πωλήσεων εφοδίων στη Shell. Είναι γεωπόνος, απόφοιτος του ΑΠΘ.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία