BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Αθανάσιος Παπαδόπουλος: Καλαβρυτινός με brand

Πολιτική πορεία, παρουσία στα αυτοδιοικητικά δρώµενα αλλά και καριέρα µάνατζερ, όσο «ασυµβίβαστα» και σπάνια µπορεί να θεωρηθούν όλα αυτά µαζί, έχει κατορθώσει να συνδυάσει ο γεννηθείς το 1953 Αχαιός πολιτικός Θανάσης Παπαδόπουλος.

Αθανάσιος Παπαδόπουλος: Καλαβρυτινός με brand

6
0

Ο ακραιφνής πασόκος είναι γέννηµα θρέµµα των Καλαβρύτων. Το Νοέµβριο του 1983 κι αφού πέρασε για µια δεκαετία από το λογιστήριο µεγάλης ιδιωτικής εταιρείας, παίρνοντας τις πρώτες εµπειρίες, επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, για να εργαστεί, από τότε µέχρι τον Σεπτέµβριο του 2009 στην Ένωση Καλαβρύτων ως γενικός διευθυντής της.

Από τη θέση αυτή δούλεψε συστηµατικά για την ανασυγκρότηση της οργάνωσης και την στήριξη του εισοδήµατος των κτηνοτρόφων και των αγροτών της ευρύτερης περιοχής, συµβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη και ανάδειξη της τότε ΕΑΣ (σήµερα Αγροτικός Γαλακτοκοµικός Συνεταιρισµός), σε µια από τις σηµαντικότερες οργανώσεις της χώρας, σε βαθµό µάλιστα που να θεωρείται από τους ντόπιους (µαζί µε τον σηµερινό πρόεδρο Παύλο Σατολιά) το «µυαλό» της οργάνωσης. Η παρουσία του στο τιµόνι της Ένωσης, καθώς φαίνεται, δεν ήταν αρκετή ποτέ για τον Θανάση Παπαδόπουλο, ο οποίος αποφάσισε να µπει και στα δηµοτικά δρώµενα, ίσως γιατί στο µυαλό του είχε από νωρίς και την πολιτική καριέρα.

Από το 1987 έως το 1989 διετέλεσε δηµοτικός σύµβουλος της Μαρτυρικής Πόλης. Συµµετείχε µάλιστα ως µέλος σε φορείς και συλλόγους της περιοχής, ενώ µετέχοντας στη µεγάλη πρόκληση που δηµιούργησε η διοικητική µεταρρύθµιση «Ι. Καποδίστριας» έλαβε µέρος στις δηµοτικές εκλογές του 1998, επικεφαλής του συνδυασµού «Ενωτική ∆ηµοτική Πορεία», επιτυγχάνοντας να εκλεγεί για πρώτη φορά δήµαρχος του διευρυµένου Καποδιστριακού δήµου Καλαβρύτων.

Η θητεία του στο δήµο συνδέθηκε µε σειρά σηµαντικών έργων, αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και δράσεων που συνέβαλαν στην ανάπτυξη και ανάδειξη της ιστορικής πόλης.

Τον Οκτώβριο του 2009 έκανε το µεγάλο βήµα, καταφέρνοντας να εκλεγεί βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ µέχρι τον Μάιο του 2012. «Εξαργύρωσε» έτσι τη µεστή του παρουσία στα δηµοτικά, αλλά και συνεταιριστικά δρώµενα της περιοχής, µε τα οποία πάντα είχε στενή επαφή.

Από τα χρόνια της κοινοβουλευτικής του παρουσίας πολλοί θυµούνται τη δήλωσή του το 2012 για «ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ», αλλά και το συνεχές ενδιαφέρον του για την Ένωση, στην οποία επέστρεψε, για να αναλάβει εκ νέου διευθυντής το Μάιο του 2016, θέση που διατηρεί µέχρι και σήµερα.

Πλέον, το στοίχηµά του, όπως ακούγεται, είναι να πάει ένα ακόµη βήµα παραπάνω τον Γαλακτοκοµικό Συνεταιρισµό, που πλέον εισέρχεται δυναµικά και στο φρέσκο γάλα, µετά τη Φέτα, εκτός κι αν τον κερδίσει πάλι η πολιτική και επανέλθει δυναµικά στο κοινοβούλιο, στο πλευρό της Φώφης Γεννηµατά.

BIOΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το Μάιο του 1953 στα Καλάβρυτα. Είναι γιος του Ιωάννη και της Βικτωρίας Παπαδοπούλου το γένος Τσοκανά. Σπούδασε Οικονοµικά στην Ανώτατη Σχολή Οικονοµικών και Εµπορικών Επιστηµών (ΑΣΟΕΕ), στην Αθήνα. Από το 1971 µέχρι και το 1981 εργάστηκε ως υπεύθυνος λογιστηρίου στην εταιρεία COSMOCAR Α.Ε. Το 1981-1983 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πυροβολικό Σώµα Στρατού. Είναι παντρεµένος µε την Ευγενία Κουδούνη και πατέρας δύο παιδιών του Γιάννη και της Αλεξάνδρας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία