BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Κώστας Παπασωτηρίου: Εδώ και καιρό παίρνει άριστα

Όταν ξεκινάς σαν στέλεχος µιας µικρής βέλγικης εταιρείας µε έδρα στον Ασπρόπυργο και µετά από τρεις επιχειρηµατικούς γάµους φθάνεις να διευθύνεις έναν αµερικανικό κολοσσό στη Νότια Ευρώπη, σηµαίνει αν µη τι άλλο ότι δεν είσαι ένας τυχαίος manager.

Κώστας Παπασωτηρίου: Εδώ και καιρό παίρνει άριστα

3
0

Αν µάλιστα, έχοντας διαγράψει µια τέτοια πορεία καταφέρνεις να µένεις αγαπητός στον επαγγελµατικό σου κύκλο, κι όλοι έχουν να πουν µια καλή κουβέντα για σένα, τότε η επιτυχία είναι αδιαµφισβήτητη.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Κώστας Παπασωτηρίου, σήµερα διευθύνων σύµβουλος της Arysta Lifescience Hellas και παράλληλα γενικός διευθυντής της ίδιας εταιρείας για τη Νότια Ευρώπη. Απόφοιτος της Γεωπονικής Αθήνας, πέρασε, όπως πολλοί γεωπόνοι της γενιάς του απ’ όλες τις µεγάλες πολυεθνικές του κλάδου της φυτοπροστασίας. Στην ICI/Zeneca στην αρχή, τη µετέπειτα Syngenta, ως υπεύθυνος πειραµατισµού, πωλήσεων και marketing και στη BASF στη συνέχεια, ως εµπορικός διευθυντής, όπου και αναγνωρίζονται ευρέως οι αρετές του.

Πριν βάλει πλάτες στο εγχείρηµα Arysta Lifescience, η οποία σηµειωτέον τον Ιούνιο εισάγεται αυτόνοµα στην Wall Street, είχε περάσει για ένα φεγγάρι, ως Marketing Director, από τη Βιοµηχανία Φωσφορικών Λιπασµάτων στην οποία έχει αφήσει ωστόσο ανεξίτηλη σφραγίδα όσον αφορά την εταιρική της ταυτότητα. Έφυγε, µάλιστα, µε ψηλά το κεφάλι, πριν ακολουθήσουν τα πολύ δύσκολα για τις υποθέσεις του οµίλου Λαυρεντιάδη.

∆εν αποτέλεσε τεράστια µεταγραφή η πρόσληψή του από τη βελγική  Agriphar κάπου το 2012, ωστόσο τα όσα ακολούθησαν συνιστούν µια  εκπληκτική διαδροµή. Κι αυτό γιατί, µέσα σε λίγο καιρό ένα δραστήριο επενδυτικό fund της Wall Street εξαγόρασε µε τη σειρά, αρχικά, µέσα στο 2013 την Agriphar, στη συνέχεια ενέταξε στο χαρτοφυλάκιό του την Chemtura Agro Solutions, ενώ λίγο καιρό µετά προσέγγισε και την Arysta LifeScience. H τελευταία, µάλιστα, έδωσε το όνοµά της στο σύνολο του group το οποίο από το 2015  αποτελεί θυγατρική της Platform Specialty Products (PSP) µε έδρα το Μαϊάµι στη Φλόριντα.

Κάποιοι θα το έλεγαν τύχη, το γεγονός όµως ότι ο Κώστας Παπασωτηρίου κατάφερε να ανταποκριθεί επιτυχώς στις µεγάλες προκλήσεις που ανέλαβε και σε ότι αφορά τα ελληνικά πράγµατα η Arysta LifeScience Hellas, αναδεικνύει την επιδεξιότητά του στη διαχείριση ιδιαίτερα σύνθετων υποθέσεων.

Σήµερα ο Κώστας Παπασωτηρίου διευθύνει από την έδρα της Arysta στην οδό Ριζάρη στο Χαλάνδρι, µια εταιρεία που προσεγγίζει σε τζίρο τα 18 εκατ. ευρώ και µια συµπαγή οµάδα στελεχών, που πίνει νερό στο όνοµά του. Την ίδια ώρα, οι συνάδελφοί του στον κλάδο έχουν να λένε γι’ αυτόν τα καλύτερα, τιµώντας τον µε την ψήφο τους σε ΣΠΕΛ και ΕΣΥΦ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Παπασωτηρίου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι από το 2013 ∆ιευθύνων Σύµβουλος στην εταιρεία Arysta Lifescience Hellas AE που εδρεύει στo Χαλάνδρι Αττικής.

Από το 2016 είναι εκλεγµένος στο ∆.Σ. του Συνδέσµου Παραγωγής και Εµπορίας Λιπασµάτων (ΣΠΕΛ). ∆ιατελεί επίσης εκλεγµένο µέλος του ∆.Σ του Ελληνικού Συνδέσµου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ).

Αποφοίτησε από το Γεωπονικό Πανεπιστήµιο της Αθήνας κατέχει µεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην βελτίωση εδαφών και διαθέτει εξειδίκευση σε θέµατα στρατηγικής marketing και διοίκησης επιχειρήσεων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία