BACK TO
TOP
Συνεντεύξεις

Αναστάσιος Γαργαλάκος: Μια πρόσκληση στα μέτρα του

Το ότι κατάφερε να βάλει στην… παρέα του τον µεγαλύτερο σήµερα τραπεζικό όµιλο της χώρας και να θέσει υπό τις προσταγές του ολόκληρο το συνεταιριστικό κίνηµα της Ελλάδας, αναµφίβολα είναι στα υπέρ του. Ο λόγος για τον Αναστάσιο (Τάσο) Γαργαλάκο, γενικό διευθυντή της Neuropublic A.E., δηλαδή της επιχείρησης που έχει πάρει µε 108/ όπως λένε και στο στρατό, την υπόθεση της διαχείρισης του ΟΣ∆Ε.

Αναστάσιος Γαργαλάκος: Μια πρόσκληση στα μέτρα του

3
0
Πολλοί είναι αυτοί που απορούν πώς ο 55χρονος µαθηµατικός (ούτε καν πληροφορικάριος) µπόρεσε να «τρυπώσει» στα σκοτεινά µονοπάτια του ΟΠΕΚΕΠΕ και χρόνο µε το χρόνο να γίνει ο αδιαφιλονίκητος γνώστης του συστήµατος Πληροφορικής του δηµόσιου οργανισµού που ασχολείται µε τις πληρωµές των κοινοτικών ενισχύσεων.

Σίγουρα, όπως λένε οι παλιοί, το ότι ο αδελφός του, Μιχάλης Γαργαλάκος, γνωστός ως δηµοσιογράφος από την εποχή του αµαρτωλού ‘89 και την εκποµπή «επί του πιεστηρίου» (µε τον Μάκη Κουρή), υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος της 3ης του Σεπτέµβρη, έχει παίξει τον ρόλο του.

Ίσως να έχει παίξει επίσης ρόλο το ότι ο µικρότερος αδερφός Αναστάσιος, διετέλεσε αντιδήµαρχος Πειραιά και πολύ πριν ασχοληθεί µε τα της Πληροφορικής, υπήρξε ο κατ’  εξοχήν πολέµιος του τότε αριστερού δηµάρχου Στέλιου Λογοθέτη που αργότερα υποχρεώθηκε να καθίσει  (µε προδώσαν οι φίλοι µου) και στο εδώλιο του κατηγορουµένου!
Στις καλές στιγµές που φέρνει η… τύχη, είναι και το γεγονός ότι ένας Αναστάσιος Γαργαλάκος (αν δεν είναι συνωνυµία) φέρεται να αναλαµβάνει τον Απρίλιο του 2003, µε την υπ’ αριθµ. 2345 πρωτοκόλλου απόφαση της Νοµαρχίας Αθηνών, εκκαθαριστής της εταιρίας ΠΛΕΙΑΣ, κατά 40% θυγατρικής της εταιρείας Datamedia

Κι αν όλα αυτά ανήκουν σε κάποιο µακρινό παρελθόν, αυτό που σίγουρα τον έχει βοηθήσει, είναι η στενή, στενότατη σχέση που καλλιέργησε όλα αυτά τα χρόνια µε τον κοντοπατριώτη του (Λάκωνες γαρ) αειθαλή πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραµίχα, ο οποίος έθεσε, επίσης για χρόνια, στη διάθεση του δαιµόνιου επιχειρηµατία το δίκτυο των Ενώσεων, οι οποίες έβγαζαν πέρα τη δουλειά και φυτοζωούσαν µε τα ψίχουλα της πίττας του ΟΣ∆Ε

Η προχθεσινή προκήρυξη (Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Πιστοποίηση – Αναγνώριση Φορέων Α’ Βαθµού, Β’ Βαθµού και Φορέα Συντονισµού στα πλαίσια του ΟΣ∆Ε για τα έτη 2014-2020, συνιστά τη µεγάλη ευκαιρία του Πειραιώτη µαθηµατικού, να νοµιµοποιήσει και ενδεχοµένως να κατοχυρώσει, όλα αυτά που τόσα χρόνια, υλοποιούσε, κάπως στο πόδι!

Όπως έλεγε κι ένας άλλος «επαναστάτης», ο Στέφανος Τζουµάκας, την πρώτη τετραετία να… γλεντήσουµε και την άλλη να κονοµήσουµε!

BIOΓΡΑΦΙΚΟΟ Αναστάσιος (Τάσος) Γαργαλάκος γεννήθηκε το 1959 στη Λακωνία και σπούδασε µαθηµατικός. ∆ιατέλεσε αντιδήµαρχος Πειραιά στα µέσα της δεκαετίας του 1990 από όπου παραιτήθηκε στις 2 Μαΐου 1996. Είχε ρόλο συµβούλου του ΟΠΕΚΕΠΕ για πολλά χρόνια και σήµερα είναι γενικός διευθυντής της Neuropublic AE, της εταιρείας Πληροφορικής, που διαχειρίζεται τη βάση δεδοµένων του ΟΣ∆Ε. Αδελφός του είναι ο δηµοσιογράφος Μιχάλης Γαργαλάκος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία