BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Εκποίηση του 1/3 για Νηρέα και Σελόντα για ενοποίηση με Ανδρομέδα

Σε εκποίηση σχεδόν του 1/3 των δραστηριοτήτων τους θα πρέπει να προβούν Νηρέας και Σελόντα, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία πώλησης των δύο εταιρειών στις Amerra Capital-Mubadala, που θα οδηγήσει στην τριπλή ενοποίηση με την Ανδρομέδα.

nireas_new

14
0

Αυτό υπαγορεύει η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης (DG Comp), που ελήφθη την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία ανάβει το «πράσινο φως» για την απόκτηση του κοινού ελέγχου των Ανδρομέδα, Νηρεύς και Σελόντα από το σχήμα των Amerra – Mubadala που θα οδηγήσει στη δημιουργία του μεγαλύτερου Ευρωπαίου παραγωγού τσιπούρας και λαβρακιού της Μεσογείου.

Οι δύο εταιρείες μαζί εκτιμάται ότι παράγουν περί τα 300 εκατ. τεμάχια γόνου, σημαντικό μέγεθος στην Ευρώπη.

Η εκποίηση των δραστηριοτήτων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός διαστήματος έξι μηνών, με δυνατότητα χορήγησης παράτασης, ενώ οι δεσμεύσεις-διορθωτικά μέτρα που πρέπει να αναληφθούν από τις εταιρείες είναι:

Η εκποίηση των ιχθυοτροφείων που παράγουν 10.000 τόνους μεσογειακών ιχθύων, μαζί με τα σχετικά συσκευαστήρια ίδιας δυναμικότητας.

Η εκποίηση των εκκολαπτηρίων που παράγουν 50 εκατομμύρια τεμάχια γόνου και τη μεταφορά στον αγοραστή της τεχνογνωσίας στα προγράμματα έρευνας και αναπαραγωγής των «Νηρέα» και «Σελόντα».

Εκτιμάται ότι ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί και επίσημα από τη Diorasis International, της  εταιρείας διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων που έχει αποκτήσει τη Bitsakos Aquaculture και μετείχε στο διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των Νηρεύς και Σελόντα, και πιθανότατα και από την Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς της οικογένειας Γερουλάνου αλλά και από άλλες εγχώριες ή ξένες εταιρείες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία