BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Σαν το εκκρεµές οι τιµές του αγροτικού εµπορίου

Το συν-επιχειρείν και η αειφόρα εντατικοποίηση είναι οι νέες έννοιες που καλούνται να υιοθετήσουν στη λειτουργία τους οι συντελεστές της αλυσίδας αξίας στον αγροδιατροφικό τοµέα, αν θέλουν να παραµείνει ανταγωνιστικός ο κλάδος στο ραγδαία µεταβαλλόµενο περιβάλλον, που διαµορφώνουν διεθνείς προκλήσεις, όπως οι απαιτήσεις της αγοράς για νέα και υψηλής ποιότητας προϊόντα και η κλιµατική αλλαγή.

34_2

Λεωνίδας Λιάμης

36
0

Το νεολογισµό συν-επιχειρείν έθεσε στο δηµόσιο διάλογο ο ∆ηµήτρης Σπανός, διευθυντής έρευνας- ανάπτυξης του Fresca Group UK, µιλώντας στο συνέδριο «Αγροδιατροφή: Προκλήσεις & Προοπτικές», την Πέµπτη 10 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, που διοργάνωσαν η τράπεζα Πειραιώς, οι Σύνδεσµοι Εξαγωγέων και Βιοµηχανιών, το ΑΠΘ και το ΕΒΕΘ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, τονίσε «Το πρόβληµα δεν είναι οι πωλήσεις, αλλά η παραγωγή. Οι τιµές των προϊόντων πάνε σαν το εκκρεµές χρόνο µε το χρόνο, σε αντίθεση µε εκείνες των ανταγωνιστών µας που είναι σταθερές, µε συνέπεια να µην µπορούν να τις παρακολουθήσουν στο εξωτερικό και να κινδυνεύουµε να χάσουµε µερίδια».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί μαζί με το Ελαίας Καρπός το Σάββατο 13 Απριλίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία